Alocasia

De Alocasia, ook wel Olifantsoor genoemd door zijn grote bladeren, is een groene, tropische kamerplant. De bladeren kunnen grote afmetingen aannemen en door het kopen van een Olifantsoor zorg je dus voor een indrukwekkende toevoeging aan je interieur!

Alocasia kopen

Bij het kopen van een Alocasia heb je keuze uit verschillende soorten. Bekijk daarom eerst welke soort het beste bij jou en je interieur past. Een Alocasia Zebrina, de Alocasia Portadora, de Alocasia Amazonica Polly (skeletplant) of de Alocasia Cucullata? Kies je favoriet! Sommige varianten zijn al groter wanneer je ze koopt en de variatie tussen sommige van de bladeren van de verschillende planten is groot. Dus koop de Alocasia die het beste bij je past!

Guttatie

De Olifanstsoor heeft een trucje om van overtollig water af te komen. Wanneer je de kamerplant te veel water hebt gegeven, kan deze gaan druppelen. Dat heet guttatie. Er verschijnen dan druppels aan de bladeren. Pas op met deze druppels. Ze zijn niet schadelijk voor je plant, maar ze kunnen wel vlekken achterlaten op een gevoelige ondergrond, zoals een houten vloer. Zet de alocasia daarom niet op een gevoelige ondergrond. Meer weten over de verzorging van deze kamerplant? Lees alles over Alocasia verzorging.

Oorsprong Alocasia

De Alocasia komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Azië. Hier kunnen de bladeren van de Alocasia met gemak 1,5 meter groot worden. De hele plant kan zelfs 5 meter hoog worden. Een leuk weetje: in de natuur gebruiken dieren de bladeren van de Alocasia als schuilplaat wanneer er een tropische regenbui is!