Bananenplant

De Bananenplant, ook wel bekend als Musa, is een groene kamerplant met grote bladeren. Deze bladeren zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook heel nuttig. De Bananenplant is namelijk een luchtzuiverende plant, die de luchtvochtigheid binnen op peil houdt. Verzorg je hem goed, dan kan deze kamerplant heel snel groeien. Een echte aanwinst voor jouw interieur!

Bananenplant kopen

Wil je een bananenplant kopen? Bij ons ben je aan het goede adres. De Musa is een tropische kamerplant met grote bladeren. Er zijn wel 400 verschillende soorten Musa’s, maar de beste bananenplanten om voor binnen te kopen zijn de Musa Tropicana en de Musa Dwarf Cavendish. De dwergbanaan is wat kleiner van stuk dan de andere soorten en heeft daarom deze bijnaam. Toch kan de bananenboom alsnog 2 meter hoog worden als je ‘m goed verzorgt. Wil je hier meer over weten? Lees hier alles over Musa verzorging.

Bananenplant oorsprong

Oorspronkelijk komt de bananenplant uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en Australië. Zijn tropische oorsprong zie je direct terug in de grote, frisgroene bladeren. Wanneer de bananenboom in deze landen groeit, produceert deze bananen, maar wanneer hij bij jou binnen staat zal dit helaas niet gebeuren. Toch pluk je de vruchten van de plant. De plant brengt namelijk wel een tropische sfeer met zich mee.