Bromelia

Op zoek naar een tropische eyecatcher? Ga dan voor de Bromelia! Deze sterke kamerplant heeft een exotische uitstraling. De Bromelia is verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. Veel soorten hebben een kleurrijke kern en dit zorgt voor het speciale uiterlijk. Hierdoor wordt de plant ook wel ananasplant genoemd. Ga jij ook voor een tropische toevoeging aan je interieur?

Bromelia kopen

De bromelia is een sterke, kleurrijke plant met een lange geschiedenis. De plantensoort is namelijk al 65 miljoen jaar oud en heeft dus de tijd van de dinosauriërs nog meegemaakt! Sinds toen is de plant weinig veranderd. De bromelia staat bekend om zijn bijzondere vormen en opvallende kleuren. Als je een simpele plant zoekt is een bromelia kopen een goed idee, de plant is namelijk makkelijk in de verzorging. Lees hier alles over Bromelia verzorging.

Bromelia oorsprong

De Bromelia komt van oorsprong uit het Andesgebergte en de oerwouden van Uruguay, maar is tegenwoordig op meer plekken te vinden. Hij groeit soms uit de grond terwijl andere soorten groeien als epifyt. Epifyten zijn planten die geen aarde nodig hebben om te groeien. Ze groeien vaak op andere planten, bomen of rotsen, zonder hier voedingsstoffen uit de onttrekken. Epifyten halen alle voeding namelijk uit de lucht en de regen en nemen dit op via hun bladeren.