Hoogte: ± 30 cmPotmaat: 14 cm

Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia woodii hangplant) – P 14 cm

Chinees Lantaarnplantje

Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia woodii hangplant) – P 14 cm

 15,95

Het Chinees Lantaarnplantje is een sterke, snelgroeiende hangplant met bijzondere blaadjes. Deze zijn hartvorming en hebben een prachtig grijsgroen patroon.

Lees verder...

 15,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.7

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Het Chinees Lantaarnplantje, oftewel Ceropegia woodii, is een sterke hangplant met een hoge sierwaarde. De lange ranken van deze plant groeien vrij snel, en kunnen met gemak een meter lang worden. De blaadjes hebben een prachtig grijsgroen patroon aan de bovenkant, en een paarse onderkant. Doordat de blaadjes de vorm van kleine hartjes aannemen, wordt het Chinees Lantaarnplantje ook wel ‘string of hearts’ genoemd. Zet het Chinees Lantaarnplantje op de rand van een kast of in een hangpotje, zodat de ranken mooi naar beneden kunnen bungelen. De bloemen lijken op kleine lantaarntjes.

Zet de Ceropegia op een zeer lichte tot mild zonnige plek. Bij voldoende licht groeit de plant mooi en snel verder. Merk je dat de bladtekening wat begint te vervagen? Dan staat het Lantaarnplantje te donker, en kun je deze beter wat dichterbij het raam plaatsen. De plant heeft heel weinig water nodig. Geef tijdens de lente en zomer een klein scheutje eens per week, en in de herfst en winter nog minder. De potgrond moet eerst opdrogen voordat je weer water mag geven.

Extra informatie

Hoogte

± 30 cm

Kleur
Potmaat

14 cm