Goudpalm

De Goudpalm, ook wel bekend als Dypsis lutescens, Chrysalidocarpus lutescens of Aceca palm, is een prachtige groene kamerplant. Zijn sierlijke, veerachtige bladeren zijn bovendien heel nuttig! De Goudpalm is namelijk een sterk luchtzuiverende kamerplant.

Goudpalm kopen

Deze kamerplant is een prachtige verschijning. Met zijn rietachtige stengels met volle, veerachtige palmbladeren steelt hij de show. Je ziet meteen dat deze plant van oorsprong uit de tropen komt. Binnenshuis geeft hij het interieur dan ook meteen een kalme, groene uitstraling. Daarom is de Areca palm een goede optie om te kopen.

De karakteristieke, frisgroene bladeren van de Areca palm werken bovendien luchtzuiverend. Volgens onderzoek van NASA is het zelfs een van de meest luchtzuiverende planten. De goudpalm verhoogt niet alleen de hoeveelheid zuurstof in de kamer, maar filtert ook schadelijke stoffen uit de lucht. Kortom, de Areca palm is een echte aanwinst voor jouw woonkamer!

Goudpalm oorsprong

De Areca palm komt van oorsprong uit tropische gebieden. Je vindt de plant bijvoorbeeld in de regenwouden van Zuidoost-Azië, van Maleisië tot de Salomons-Eilanden. Ook op Madagaskar, een eiland op 400 kilometer van de Oost-Afrikaanse kust, komt de plant veel voor. Wat deze gebieden gemeen hebben, is een hoge luchtvochtigheid. Binnenshuis is het dan ook goed om de luchtvochtigheid op peil te houden. Meer weten? Lees hier alles over de verzorging van de Arcea palm voordat je ‘m gaat kopen.