Hangpotten

Met een hangpot kun je alle kanten op! Plantenhangers en hangende bloempotten, gecombineerd met hangplanten, geven jouw interieur een mooie, botanische uitstraling. Ontdek alle hangpotten voor binnen én buiten.

Hangpotten voor binnen

Plantenhangers voor binnen zijn er in alle soorten en maten. Van industriële plantenhangers van metaal tot bohemien hangpotjes van macramé en kokodama hangpotten. De meeste hangpotten op deze pagina zijn geschikt voor binnen. Je kunt ze met een haak aan het plafond bevestigen, maar ook aan de muur. Ga voor een enkele hangpot in de hoek van een kamer, of combineer meerdere hangpotjes langs een raam of muur. Een hangende bloempot ziet er niet alleen mooi uit, maar bespaart ook ruimte! Ideaal als je niet zo’n grote woonruimte hebt. Met hangplanten geef je jouw interieur een groene look die zowel ontspannend als mooi is, zónder dat je hier ruimte voor moet inleveren.

Op zoek naar een bijpassende hangplant? Bekijk alle hangplanten. Houd rekening met de potmaat van de hangpot; kies een plant die hier goed in past.

Hangpot voor buiten

Op zoek naar een hangende bloempot voor buiten? De meeste hangpotten op deze pagina zijn ook geschikt voor buiten, mits ze onder een afdakje hangen. Veel potten hebben namelijk geen mogelijkheid voor drainage / afwatering. Dit betekent dat regenwater zich ophoopt bij een bui, wat ertoe kan leiden dat jouw plantje verdrinkt. Deze hangpotten zijn daarom geschikt voor een balkon of (deels) overdekt terras. We raden wel af om hangpotten van gevoelig materiaal buiten te hangen, zoals een houten pot. Houd er verder rekening mee dat hangpotten buiten kunnen verkleuren.

Heb je geen overdekte buitenruimte? Sommige hangpotten zijn gemaakt voor buiten, compleet met drainagegaten. Deze kun je zonder zorgen buiten hangen. Ook kun je kiezen voor een terracotta bloempot in combinatie met een plantenhanger touw. Plaats de pot in de plantenhanger, zónder het schoteltje. Zo hoopt het regenwater zich niet op. Na verloop van tijd kunnen zowel de terracottapot als het plantenhanger touw een enigszins verweerd uiterlijk krijgen. Dit gebeurt bij terracottapotten zowel binnen als buiten, maar buiten gaat het iets sneller. Dit maakt ze niet minder mooi, maar geeft juist karakter!

Soorten hangpotten op Plantje.nl

Ons assortiment wisselt regelmatig, waardoor de soorten soms kunnen verschillen. Meestal kun je de volgende soorten op Plantje.nl vinden:

Hangmand voor planten en bloemen

Op Plantje.nl vind je, afhankelijk van beschikbaarheid, hangmanden in allerlei kleuren en maten. Deze hangmanden zijn geschikt voor allerlei groene planten, of dit nu hangplanten zijn of niet. Ze worden vaak gemaakt van zeegras of jute. Sommige manden worden bewerkt met een mooie kleur, anderen hebben hun natuurlijke kleur. De binnenkant van deze hangmanden is waterdicht gemaakt, waardoor je zorgeloos water kunt geven.

Plantenhangers van metaal

Metalen hangpotten zijn er, afhankelijk van beschikbaarheid, in diverse kleuren en designs. Denk aan een egaal witte of zwarte plantenhanger, die prachtig staat in een minimalistisch of industrieel interieur. Soms zijn er ook kleurrijke varianten beschikbaar, zoals bijvoorbeeld een gouden hangpot van metaal.

Hangpot muur

Op zoek naar een hangpot voor aan de muur? Je kunt ervoor kiezen om een hangende bloempot aan de muur te bevestigen. Dit is iets makkelijker te bevestigen dan aan het plafond, en staat onwijs leuk. Onze interieurtip: bevestig hangpotten van verschillende lengtes naast elkaar, voor een dynamisch en speels effect. Een andere optie is onze plantenmuur: dé perfecte muur hangpot. Het is eerder een zak dan een pot, gemaakt van zwart vilt. Er passen 3 kamerplanten met potmaat 12 in, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere kleine planten in de zak te planten.

Plantenhangers

Op Plantje.nl vind je, afhankelijk van beschikbaarheid, diverse macramé plantenhangers. Dit zijn plantenhangers van touw, wat sierlijk is gevlochten. Je kunt een plantenpot in de macramé plantenhanger plaatsen, en deze zo transformeren tot een hangpot! Soms zijn er ook plantenhangers van leer beschikbaar, die jouw plant en pot een extra bijzondere look geven.

Kokodama hangpotten

Onze kokodama hangpotjes zijn voor 99% van natuurlijke materialen is gemaakt, waaronder echte kokosvezels. Dit geeft ze een natuurlijke uitstraling, die prachtig combineert met allerlei soorten hangplanten. De binnenkant van de potten wordt behandeld met een water-afwerende spray, waardoor hij compleet waterdicht is. De Kokodama hangpot wordt met de hand gemaakt in Sri Lanka, en een deel van de opbrengst gaat richting de lokale bevolking en onderwijs.

Contact

Heb je nog vragen? Het Plantje.nl klantenservice team staat graag voor je klaar! Je kunt ons per e-mail, telefonisch en via WhatsApp bereiken.

CONTACT