Hydroponie

Hydroponie is een leuke, hippe trend. Hierbij staan planten met hun wortels onder water in plaats van in de aarde! Het leuke hieraan is dat je niet alleen de wortels ziet groeien, maar ook de plant. Zet de plant in een mooie doorzichtige vaas om ten volle van je hydroponie plant te genieten!

Hydroponie planten kopen?

Hydroponie is een leuke manier om iets toe te voegen aan je plant. Het geeft net weer een andere uitstraling dan een plant die met zijn wortels in de aarde staat. Maak indruk op je bezoek door een hydroponie plant in je kamer te hebben staan. In ons assortiment hebben we verschillende soorten vazen en verschillende soorten planten. De verschillende vazen maken elke hydroponie plant extra speciaal.

Welke hydroponie planten?

Er zijn verschillende planten die geschikt zijn voor hydroponie. De Monstera Adansonii, Anthurium, Sansevieria en Strelitzia zijn bijvoorbeeld goede keuzes die we in ons assortiment hebben. Je kan ook je eigen hydroponie plant maken. Lees daarvoor de tips over hydroponie op onze blog. Daar staat uitgebreid uitgelegd welke planten nog meer perfect geschikt zijn voor hydroponie. Wie weet heb je alle benodigdheden al in huis en kan je gelijk beginnen!

Hydroponie planten verzorgen

Het verzorgen van hydroponie planten is gemakkelijk. Je hoeft eigenlijk alleen maar het water eens per twee weken te verversen. Daarnaast zal je plant een paar druppeltjes plantenvoeding in het water zeker op prijs stellen. Let er wel op dat je de wortels niet helemaal onder water zet. Laat daarnaast de bladeren zeker het water niet raken. Wanneer je merkt dat er toch veel gele blaadjes aan je plant komen terwijl de bladeren het water niet raken is het misschien tijd om de plant toch in wat aarde te zetten.