Kamerplanten

Kamerplanten zijn niet alleen een leuke en groene toevoeging aan je interieur, maar hebben ook nog eens mooie eigenschappen. Zo helpen deze planten om de lucht in huis te zuiveren, de luchtvochtigheid te verhogen en dragen ze bij aan het verlagen van stress. Bij Plantje.nl vind je een divers assortiment.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kamerplanten verzorging bestaat voornamelijk uit: het kiezen van een goede standplaats, water geven en verpotten. Hoeveel licht en water jouw planten nodig hebben, verschilt enorm per soort. Een handige vuistregel is dat planten met gekleurd blad meestal meer licht nodig hebben dan groene planten. Verder is het goed om te weten dat veel planten slecht tegen de volle zon kunnen. Wat water geven betreft is het belangrijk om nooit teveel water te geven, en om rekening te houden met het seizoen. Daarnaast is het belangrijk om planten te bemesten en te verpotten.

Geen idee welke soort kamerplant je hebt ontvangen? Kijk dan even of de naam in de kwekerspot gegraveerd staat. Dit is bij een deel van de kamerplanten het geval. Staat de plantnaam hier niet genoteerd? Dan kun je ons altijd contacteren of gebruik maken van een app zoals Plantsnap, die planten herkent op basis van foto’s.

De volgende kamerplanten hebben weinig licht nodig: Calathea, Philodendron, Monstera, Bromelia, Dieffenbachia, Chamaedorea Elegans, Vrouwentong, Peperomia, Maranta, Epipremnum, Chlorophytum, Lepelplant, Aglaonema en Venushaar. Daarnaast kun je bijna alle vetplanten en cactussen zowel in het zonnetje als op een plek met weinig licht zetten.

Sommige kamerplanten kunnen heel goed tegen de zon. Een plekje in de volle zon, bijvoorbeeld in de vensterbank, is geen probleem voor de meeste cactussen en vetplanten. Daarnaast kun je de volgende kamerplanten prima in de zon zetten: Zamioculcas, Varenpalm, Strelitzia, Yucca, Sansevieria en Chamaerops.

De meeste katten knabbelen wel eens aan kamerplanten. In sommige gevallen is dat geen probleem, maar helaas zijn vele planten – in meer of mindere mate – giftig voor katten. Gelukkig is er genoeg keuze aan planten die niet giftig zijn voor katten, zoals: Graslelie, Bananenplant, Calathea, Maranta, Pannenkoekenplant, de meeste varens, Chamaedorea Eelegans en natuurlijk Kattengras (Cyperus Zumula).