Kamerplanten

Kamerplanten zijn niet alleen een leuke & groene toevoeging aan je interieur, maar hebben ook nog eens mooie eigenschappen. Zo helpen kamerplanten om de lucht in huis te zuiveren, de luchtvochtigheid te verhogen en dragen kamerplanten bij aan het verlagen van stress. Bij Plantje.nl vind je een divers assortiment groene kamerplanten, extra grote kamerplanten, hangplanten, bijzondere planten en andere populaire binnenplanten.

Nieuwe kamerplanten kopen?

Wil je nieuwe kamerplanten kopen? Online kamerplanten kopen is eenvoudig en zo gepiept. Onze planten worden vers van de kweker bij jou thuisbezorgd! Hierdoor zijn de planten gegarandeerd gezond en van de beste kwaliteit. Wij bieden een divers assortiment groene kamerplanten en bloeiende planten aan. Je kunt bij ons zowel goedkope planten als wat duurdere planten vinden: voor elk budget een plant. Hoe je jouw plant het beste in leven kunt houden, lees je bij de productomschrijving en op onze verzorgingspagina.

Kamerplanten geven een groene en gezellige touch aan je interieur. Ze dragen bij aan het karakter van jouw woning, en zijn echte sfeermakers. Ben je op zoek naar makkelijke en gebruiksvriendelijke planten om je thuiswerkplek op te leuken? Neem dan eens een kijkje bij onze kantoorplanten. Een aanrader is ook om te browsen door ons aanbod luchtzuiverende kamerplanten, groene kamerplanten of hangplanten. Ben je een echte plantenverzamelaar en op zoek naar pareltjes? Klik dan direct door naar onze bijzondere planten. Hier vind je een wisselende selectie van populaire en bijzondere planten. Zoek je een specifieke plant, en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact met ons opnemen! Wie weet is er een wachtlijst waar je je voor kunt inschrijven.

Top 10 sterke kamerplanten

Meer groen in huis zonder er veel tijd aan te besteden? Wij hebben een top 10 samengesteld van sterke planten. Hierin hebben we planten geselecteerd die het hele jaar leverbaar zijn en weinig verzorging nodig hebben. Welke kies jij?

 • Zamioculcas (ook wel kamerpalm genoemd)
 • Sansevieria (veel soorten, waarvan één ook wel ‘vrouwentong’ heet)
 • Cactussen (need we say more?)
 • Areca (ook wel goudpalm genoemd)
 • Rhipsalis (ook wel koraalcactus genoemd, dit is een hangplant) Beaucarnea (noemen we in het Nederlands olifantspoot)
 • Crassula (hoort bij de succulenten, ofwel vetplanten, waarvan we diverse soorten hebben)
 • Tillandsia (meerdere soorten, waaronder een van de bekendste:
 • Aloë (van deze vetplant hebben we o.a. de Aloë Vera, maar ook de Aloë Arborescens)
 • Yucca (eveneens bekend als palmlelie)

Al deze planten zijn stuk voor stuk ijzersterk en makkelijk zijn in onderhoud. Heb je geen groene vingers? Geen zorgen! Zet deze planten op een licht plekje en geef ze af en toe wat water. Dan redden ze zich prima!

Kamerplanten verzorging

Een goede kamerplanten verzorging is belangrijk om er lang van te kunnen genieten. Ben je zelf niet zo’n held met planten? Kies dan voor sterke plant die weinig verzorging nodig hebben.

Algemene tips planten verzorgen

Er zijn voldoende binnenplanten beschikbaar die weinig verzorging nodig hebben, maar ook planten die wat meer eisen. De verzorging hangt af van het type plant dat jij hebt uitgekozen. Planten goed verzorgen doe je in dat geval aan de hand van de specifieke aanwijzingen. Gelukkig hebben wij daar eveneens aan gedacht.

De basisverzorging van planten komt vanzelfsprekend voornamelijk neer op:

 • Licht
 • Water
 • Temperatuur
 • Voeding

Licht

Huiskamerplanten maken net als alle buitenplanten, bloemen en bomen gebruik van fotosynthese. Dit heeft alles te maken met licht (foto). Een plant gebruikt energie uit licht om koolstofdioxide of CO2 (wat wij uitademen, enzovoort) om te zetten in glucose of andere koolhydraten. Daarom zeggen we ook wel dat groene planten luchtzuiverend werken.

Temperatuur

De meeste kamerplanten verlangen een temperatuur van tussen de 18 en 21 graden. Bij deze kamertemperatuur groeien planten het snelst, best en mooist. Bovendien is het beter als de temperatuur constant is. Kijk daarom uit dat je jouw planten niet op een tochtige plek zet.

Voeding

Naast licht en water hebben planten voeding nodig. Bijvoorbeeld in de vorm van verse potgrond of (extra) mest. Geef je plant echter niet te veel voeding, maar volg de aanwijzingen. De nodige hoeveelheid is namelijk afhankelijk van de groei- of rustperiode van de kamerplant.

Gaat het niet goed met jouw kamerplanten?

Gaat het niet zo goed met je potplant? Gebruik onderstaande 4 tips en zie je bijna dode plant weer terug tot leven komen:

 • Verpotten in een grotere pot
 • Extra voeding
 • Verplaatsen (schaduw/zon)
 • Checken op ongedierte + bestrijden

Verpotten 

Dit ‘planten redmiddel’ wordt vaak over het hoofd gezien. Toch ligt het voor de hand: verpotten geeft ze opnieuw een impuls. In de oude pot zijn de meeste voedingsstoffen waarschijnlijk uitgeput. Een pot met nieuwe potgrond geeft de plant een boost. We raden aan om direct voor een grotere en/of diepere pot te kiezen. Zo heeft je binnenplant meer ruimte voor zijn wortels.

Voeden

Gezonde plantenvoeding is belangrijk. Dit kan beginnen met het vervangen van oude potgrond (zoals je hierboven al kon lezen). Daarnaast kun je af en toe vaste of vloeibare kunstmest gebruiken. Let op: geef je plant niet te veel voeding in één keer.

Verplaatsen 

Misschien staat je groene vriend op een te zonnige plek. Of staat ie juist te lang in de schaduw. Verplaats of draai je plant met pot en al naar een goede ‘tussenlocatie’. Bijvoorbeeld een plek waar hij een gedeelte van de dag in de zon en de rest van de tijd in de schaduw staat.

Ongedierte bestrijden

Ook ongedierte kan je plant verzwakken. Door temperatuurverschillen, tocht of andere invloeden zoals droge radiatorlucht of extreme omstandigheden kan je plant besmet raken door ongedierte zoals wolluis. Zet je groene vriend in dat geval niet meteen bij het vuilnis. Probeer in plaats daarvan de beestjes van de plant af te vegen of gebruik water en een mild(e) zeep/afwasmiddel als ongediertebestrijding.

Vers van de kweker

Planten zijn sfeervol, trendy en modieus. Daarnaast gaan onze kamerplanten lang mee (mits ze goed worden verzorgd). Wij hebben geen planten in eigen voorraad, maar bestellen deze direct bij de kweker. Deze levert de planten bij ons op locatie, waarna deze direct verzendklaar worden gemaakt en verstuurd. Zo garanderen wij de levering van een verse plant, die een lang leven tegemoet kan gaan.

Online kamerplanten kopen

Het is heel makkelijk om kamerplanten online te bestellen en heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ten eerste scheelt het je een hoop gesleep. Zeker in het geval van grote planten. Ze kunnen beschadigen in de auto, en jouw achterbak omtoveren tot een klein moestuintje vol aarde. Ga je overal op de fiets naartoe? Dan is een grote plant vervoeren al helemaal een onbegonnen zaak. Planten bij jou thuis laten bezorgen is dan een echte uitkomst. Geen gesleep, geen lange rijen in het tuincentrum en geen vuile achterbak. In plaats daarvan bestel je planten wanneer het jou uitkomt, en laat je ze bezorgen op een dag naar keuze.

Plantje.nl besteedt de grootst mogelijke zorg aan het verpakken en vervoeren van kleine én grote kamerplanten, zodat ze in perfecte staat bij jou aankomen!

Denk je nu: “Dat gemak is fijn, maar het kost me vast een stuk meer”? Dan kunnen we je gerust stellen! Bij Plantje.nl doen we ons uiterste best om plantjes voor een zeer scherpe prijs aan te bieden, waardoor je meestal goedkoper uit bent dan bij een tuincentrum. Bovendien is de verzending gratis bij bestellingen van €60,- of meer.

Plant niet gevonden?

Heb je niet gevonden wat je zoekt? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen je helpen de juiste kamerplant te vinden.

Kamerplanten verzorging bestaat voornamelijk uit: het kiezen van een goede standplaats, water geven en verpotten. Hoeveel licht en water jouw planten nodig hebben, verschilt enorm per soort. Een handige vuistregel is dat planten met gekleurd blad meestal meer licht nodig hebben dan groene planten. Verder is het goed om te weten dat veel planten slecht tegen de volle zon kunnen. Wat water geven betreft is het belangrijk om nooit teveel water te geven, en om rekening te houden met het seizoen. Daarnaast is het belangrijk om planten te bemesten en te verpotten.

Geen idee welke soort kamerplant je hebt ontvangen? Kijk dan even of de naam in de kwekerspot gegraveerd staat. Dit is bij een deel van de kamerplanten het geval. Staat de plantnaam hier niet genoteerd? Dan kun je ons altijd contacteren of gebruik maken van een app zoals Plantsnap, die planten herkent op basis van foto’s.

De volgende kamerplanten hebben weinig licht nodig: Calathea, Philodendron, Monstera, Bromelia, Dieffenbachia, Chamaedorea Elegans, Vrouwentong, Peperomia, Maranta, Epipremnum, Chlorophytum, Lepelplant, Aglaonema en Venushaar. Daarnaast kun je bijna alle vetplanten en cactussen zowel in het zonnetje als op een plek met weinig licht zetten.

Sommige kamerplanten kunnen heel goed tegen de zon. Een plekje in de volle zon, bijvoorbeeld in de vensterbank, is geen probleem voor de meeste cactussen en vetplanten. Daarnaast kun je de volgende kamerplanten prima in de zon zetten: Zamioculcas, Varenpalm, Strelitzia, Yucca, Sansevieria en Chamaerops.

De meeste katten knabbelen wel eens aan kamerplanten. In sommige gevallen is dat geen probleem, maar helaas zijn vele planten – in meer of mindere mate – giftig voor katten. Gelukkig is er genoeg keuze aan planten die niet giftig zijn voor katten, zoals: Graslelie, Bananenplant, Calathea, Maranta, Pannenkoekenplant, de meeste varens, Chamaedorea Eelegans en natuurlijk Kattengras (Cyperus Zumula).