Kamerplanten

Kamerplanten zijn niet alleen een leuke en groene toevoeging aan je interieur, maar hebben ook nog eens mooie eigenschappen. Zo helpen deze planten om de lucht in huis te zuiveren, de luchtvochtigheid te verhogen en dragen ze bij aan het verlagen van stress. Bij Plantje.nl vind je een divers assortiment.

Nieuwe kamerplanten kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe plant voor in je kamer? Online kamerplanten kopen is eenvoudig. Onze planten worden vers van de kweker bij jou thuisbezorgd! Hierdoor zijn de planten gegarandeerd gezond en van de beste kwaliteit.

Wij bieden een divers assortiment groene en bloeiende planten voor binnen aan. Je kunt bij ons zowel goedkope planten als wat duurdere planten vinden. Neem eens een kijkje bij onze extra grote planten, luchtzuiverende kamerplanten, groene kamerplanten en hangplanten. Ook is onze pagina met bijzondere planten leuk om te bekijken.

Top 10 sterke kamerplanten

Meer groen in huis zonder er veel tijd aan te besteden? Wij hebben een top 10 samengesteld van sterke planten. Hierin hebben we planten geselecteerd die weinig verzorging nodig hebben. Welke kies jij?

Al deze planten zijn stuk voor stuk ijzersterk en makkelijk in onderhoud. Heb je geen groene vingers? Geen zorgen! Zet deze planten op een licht plekje en geef ze af en toe wat water. Dan redden ze zich prima! Als je nog steeds twijfelt of je deze planten wel in leven kunt houden, kan je altijd nog voor een kunstplant kiezen.

Hoe verzorg ik mijn kamerplant?

Er zijn voldoende kamerplanten beschikbaar die weinig verzorging nodig hebben, maar ook planten die wat meer eisen. De verzorging hangt af van het type plant dat jij hebt uitgekozen. Planten goed verzorgen doe je in dat geval aan de hand van de specifieke aanwijzingen. Hieronder volgt alles wat je nodig hebt voor de basisverzorging van je plant. Voor specifieke tips per plant is onze verzorgingspagina een uitkomst.

Water

Het verschilt per plant hoeveel water deze nodig heeft. Sommige planten hebben veel water nodig en daarbij moet de grond altijd vochtig blijven, andere planten kunnen juist weer doodgaan aan te veel water.

Licht

Huiskamerplanten maken net als alle buitenplanten, bloemen en bomen gebruik van fotosynthese. Dit heeft alles te maken met licht. Een plant gebruikt energie uit licht om koolstofdioxide of CO2 om te zetten in glucose of andere koolhydraten. Daarom zeggen we ook wel dat groene planten luchtzuiverend werken.

Temperatuur

De meeste kamerplanten verlangen een temperatuur van tussen de 18 en 21 graden. Bij deze kamertemperatuur groeien planten het snelst, best en mooist. Bovendien is het beter als de temperatuur constant is. Kijk daarom uit dat je jouw planten niet op een tochtige plek zet.

Voeding

Naast licht en water hebben planten voeding nodig. Bijvoorbeeld in de vorm van verse potgrond of mest. Geef je plant niet te veel voeding, maar volg de aanwijzingen. De hoeveelheid die ze nodig hebben is namelijk afhankelijk van de groei- of rustperiode van de kamerplant.

Help! Het gaat niet goed met mijn plant

Gaat het niet zo goed met je potplant? Gebruik onderstaande vier tips en zie je bijna dode plant weer terug tot leven komen.

Verpotten

Dit planten redmiddel wordt vaak over het hoofd gezien. Toch ligt het voor de hand: verpotten geeft ze een impuls. In de oude pot zijn de meeste voedingsstoffen waarschijnlijk uitgeput. Een pot met nieuwe potgrond geeft de plant een boost. We raden aan om direct voor een grotere en/of diepere pot te kiezen. Zo heeft je plant meer ruimte voor zijn wortels.

Voeden

Gezonde plantenvoeding is belangrijk. Dit kan beginnen met het vervangen van oude potgrond. Daarnaast kun je af en toe vaste of vloeibare kunstmest gebruiken. Let op: geef je plant niet te veel voeding in één keer.

Verplaatsen

Misschien staat je groene vriend op een te zonnige plek. Of staat ie juist te lang in de schaduw. Verplaats of draai je plant met pot en al naar een goede ‘tussenlocatie’. Bijvoorbeeld een plek waar hij een gedeelte van de dag in de zon en de rest van de tijd in de schaduw staat.

Ongedierte bestrijden

Ook ongedierte kan je plant verzwakken. Door temperatuurverschillen, tocht of andere invloeden zoals droge radiatorlucht of extreme omstandigheden kan je plant besmet raken door ongedierte zoals wolluis. Zet je groene vriend in dat geval niet meteen bij het vuilnis. Probeer in plaats daarvan de beestjes van de plant af te vegen of gebruik water en een mild(e) zeep/afwasmiddel als ongediertebestrijding.

Vers van de kweker

Planten zijn sfeervol, trendy en modieus. Daarnaast gaan onze kamerplanten lang mee, wanneer ze goed worden verzorgd. Onze planten worden direct bij de kweker besteld zodat ze zo vers mogelijk verzonden kunnen worden naar de koper. Zo garanderen wij de levering van een verse plant, die een lang leven tegemoet kan gaan.

Online kamerplanten kopen

Planten online kopen is erg makkelijk. Het scheelt je een hoop gesleep en op deze manier kan je er zeker van zijn dat je planten goed thuis aankomen. Je bestelt de planten wanneer het je uitkomt en ze worden bezorgd op een dag naar keuze.

Plantje.nl besteedt de grootst mogelijke zorg aan het verpakken en vervoeren van kleine en grote kamerplanten, zodat ze in perfecte staat bij jou aankomen! Vanaf €60,- is de verzending al gratis!

Plant niet gevonden?

Heb je niet gevonden wat je zoekt? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen je helpen de juiste kamerplant te vinden.