Klimop

De klimop is een prachtige klimplant die je op veel verschillende manieren in je tuin kunt verwerken. Laat hem bijvoorbeeld tegen je schutting, muur of plantenrek opklimmen! De klimop wordt ook wel Hedera genoemd en is een schitterende aanwinst voor in elke tuin.

Klimop kopen

Ben je op zoek naar een leuke klimplant? De klimop is altijd een goed idee. Deze buitenplant is wintergroen en winterhard! Perfect om je schuttingen mee aan te kleden dus. De Hedera is een makkelijke buitenplant om voor te zorgen. Deze robuuste plant kan wel tegen een stootje. Met zijn glanzende groene bladeren is deze klimplant een mooie aanwinst.

Klimop snoeien

Wanneer je de Hedera op je schutting of een ander hekwerk laat klimmen is het verstandig om deze goed in vorm te houden. Dit kan je doen door te snoeien. Door de klimop te snoeien groeit hij precies zoals jij wil. De beste tijd om de Hedera te snoeien is in het voorjaar. Mocht de plant buiten zijn perken groeien, kan je hem in september nog een keer snoeien. Snoei de Hedera nooit in de winter. Met een goede verzorging kan je het hele jaar van deze stralende plant genieten.