Monstera

De Monstera, ook wel bekend als Gatenplant, is een bijzondere, tropische kamerplant. Deze groene plant heeft bladeren met inkepingen en gaten, die heel groot kunnen worden. Bij jonge Monstera’s zijn de bladeren nog hartvormig, maar deze transformeren naarmate de plant ouder wordt. Het is een makkelijk te verzorgen kamerplant die ook nog eens snel groeit! Een Monstera is ideaal om te kopen voor elke plantenliefhebber!

Monstera kopen

Jouw Monstera koop je bij Plantje.nl! Deze kamerplant ook wel bekend als gatenplant, een naam die hij dankt aan zijn opvallende bladeren. Hoewel de jonge bladeren meestal hartvormig zijn, beginnen ze te veranderen als de plant ouder wordt. Er ontstaan dan inkepingen en gaten in de bladeren. Eigenlijk dankt de plant ook zijn officiële naam, Monstera, aan deze bijzondere bladeren. Monstera is namelijk Latijn voor ‘vreemd’. Deze vreemde snuiter is een van de meest populaire kamerplanten van dit moment. Hij voegt een sfeervolle, tropische sfeer toe aan het interieur en is bovendien makkelijk te verzorgen. De gatenplant kan goed tegen een beetje schaduw, en vindt het niet erg als je het water geven een keer vergeet. Meer weten? Lees hier alles over Monstera verzorging.

De meest bekende gatenplant is de Monstera deliciosa. Deze variant ontwikkelt eerst inkepingen in de bladeren, en kan uiteindelijk ook gaten krijgen langs de nerf. Iets minder bekend maar ook ontzettend populair is de Monstera adansonii, ook wel Monkey Mask genoemd. Deze gatenplant ontwikkelt geen insnijdingen, maar alleen gaten. Deze ontstaan horizontaal vanaf de nerf naar de bladrand. De Monkey Mask is een hangplant of klimplant. Wanneer je hem geen ondersteuning biedt, zullen zijn vrolijke bladeren naar beneden bungelen. Je kunt de bladeren ook begeleiden met klimplant accessoires zoals een plantladder of mospaal. Zowel de Monstera deliciosa als adansonii kunnen aardig snel groeien, zeker in de lente en zomer.

De Monstera heeft ook een bijzondere variant. De Monstera Variegata. Dit is een plant die erg gewild is. Veel mensen kopen de Monstera Variegata als een echte blikvanger voor in huis.

Monstera oorsprong

De Monstera behoort tot de aronskelkfamilie en komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Hier kruipt de plant over de bodem van het oerwoud of klimt hij in bomen of rotsen. De gatenplant kan tot wel 20 meter hoog een boom inklimmen. Hiervoor gebruikt hij zijn luchtwortels: bruine stengels die uit de plant steken. Ze beginnen klein, maar kunnen aardig lang worden. Met deze luchtwortels grijpt de plant zich vast en neemt hij extra voedingstoffen op. Deze voedingsstoffen haalt de plant uit zijn omgeving (regen, lucht) en niet uit andere planten. Thuis kun je de Monstera ondersteunen door zijn luchtwortels terug in de aarde te steken, zodat hij hier extra voeding mee op kan nemen.

Bestel de Monstera online

Als je op zoek bent naar een prachtige Monstera, dan ben je bij Plantje.nl aan het juiste adres! Onze Monstera’s komen rechtstreeks van de kweker en worden zorgvuldig bij jou thuisbezorgd. We houden je op de hoogte van de bezorging en laten je weten wanneer je jouw plant kunt verwachten. Wil je een gatenplant kopen als cadeau? Geen probleem! Bij het bestellen kun je de gegevens van de ontvanger invullen en een persoonlijk bericht toevoegen. Zo wordt de plant rechtstreeks bij de ontvanger bezorgd. Koop vandaag nog jouw Monstera!