Potmaat: 17 cmHoogte: ± 70 cmStandplaats: Normaal daglicht

Philodendron Splendid Verrucosum x Melanochrysum

Philodendron Splendid

Philodendron Splendid Verrucosum x Melanochrysum

189,95

De Philodendron Splendid is een bijzondere kamerplant die je niet vaak tegenkomt in deze grootte! Met zijn grote opvallende bladeren is deze plant een echte aanwinst voor elke plantencollectie.

189,95

Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.7

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Splendid is een mix tussen twee bijzondere planten, namelijk de Philodendron Verrucosum en Philodendron Melanochrysum. Dit is goed terug te zien in de dunne hartvormige bladeren die erg lijken op de Verrucosum, maar de lengte is een eigenschap van de Melanochrysum. Het voordeel van deze kruising is dat de Splendid vaak nieuwe bladeren aanmaakt die snel in grootte toenemen. Met deze plant ben je al goed op weg!

De Philodendron Splendid komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid-Amerika. In het jaar 1641 is deze plant ontdekt, maar het duurde een tijdje tot hij in andere landen op de markt kwam. Best vreemd, want de Splendid is heel makkelijk te stekken. Dit doe je door een stek met luchtwortels in water te laten wortelen. De bladeren van deze plant zijn bij ontvangst al aardig groot, maar ze kunnen – met goede zorg – enorm worden. Onze tip: laat de Philodendron Splendid hechten aan een mospaal om de bladeren nog groter te laten groeien!

 

Let op! – Vanwege zijn velvet bladeren is deze plant gevoelig voor schimmel. De kleine haartjes in het blad houden veel water vast, waardoor voldoende luchtcirculatie nodig is om schimmel te voorkomen.

Lichtbehoefte – Deze plant heeft veel indirect licht nodig. Bij voldoende licht zullen de bladeren steeds groter worden!

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de winter mag de grond tussen gietbeurten iets opdrogen. Verder houdt deze plant van een hoge luchtvochtigheid. Verhoog dit niet door te sproeien, maar door een schaaltje met hydrokorrels en water onder de sierpot te plaatsen.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

 

* Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 70 cm

Standplaats

Normaal daglicht