Tuinplanten

Op zoek naar planten om je buitenruimte mee in te richten? Van kleine tot grote buitenplanten, we hebben het allemaal! Planten voor op het balkon of in de tuin, je plekje wordt een stuk vrolijker met tuinplanten. Kies je favoriet!

Tuinplanten kopen

Naast een groot aantal kamerplanten verkopen we ook tuinplanten. Perfect voor in je tuin, op je terras of op je balkon. Vrolijk je buitenruimte op met wat groen!

Buitenplanten zijn de perfecte manier om sfeer in je tuin te creëren. Kies de planten die het beste bij je passen. Voor sommige heb je niet veel ruimte nodig en voor andere weer wel. Sommige planten doen het goed in de schaduw en weer andere planten gedijen beter met veel direct zonlicht.

Denk voordat je een buitenplant koopt goed na over waar je deze wil plaatsen. In een hoekje met veel schaduw of juist in de volle zon? Op een plek met veel wind of juist een windstille plek? Houd hier rekening mee en lees de productomschrijving die bij de plant staat goed.

Tuinplanten kiezen

Door het toevoegen van planten aan je tuin kan je het helemaal je eigen plekje maken. Kies je voor een tropische sfeer en buitenplanten met dikke stammen en waaiervormige bladeren of ben je juist op zoek naar een wat zachtere insteek met meer bloemen? We hebben het allemaal.

Winterharde buitenplanten

Een groot deel van de tuinplanten zijn winterhard. Dit betekent dat ze de Nederlandse winter goed doorkomen en geen of weinig schade zullen ondervinden aan de kou en vorst. Sommige planten zijn niet zo een grote fan van de kou. Deze kun je beter niet in de vaste grond zetten, zodat je ze kan verplaatsen naar een warmere ruimte, mocht het gaan vriezen.

Tuinplanten als afscheiding

Een voordeel van tuinplanten is dat je er makkelijk afscheidingen mee kunt maken. Op een natuurlijke manier scheid je verschillende delen van de tuin van elkaar, waardoor je verschillende ruimtes creëert. Ook kan je ervoor kiezen om planten te gebruiken om je tuin van die van de buren of van de weg af te scheiden. Naast dat voordeel zorgen planten voor een natuurlijke en ontspannen sfeer in je tuin. Buitenplanten bieden een thuis aan insecten en vogels.