Caladiums

Caladiums zijn prachtige knolplanten met bijzondere bladeren. Deze zijn hartvormig, haast doorzichtig en hebben allerlei spectaculaire kleuren. Ontdek alle verschillende Caladium soorten op Plantje.nl!

Filter op productcategorie
Alle soorten
Productcategorieën
Potmaat
Hoogte Plant
Prijs

Caladium kopen

Jouw Caladium koop je bij Plantje.nl! Deze knolplant is een prachtige toevoeging aan jouw interieur. Elke Caladium soort heeft zijn eigen, bijzondere kleuren. Zo zijn er soorten die bijna compleet wit zijn, met enkele groene en roze details. Andere knolplanten zijn juist weer felgroen of roze, altijd met prachtige kleurschakeringen. Wat Caladiums onderscheidt van de meeste kamerplanten is het feit dat ze een winterslaap houden. Rond de herfst beginnen de bladeren af te sterven totdat alleen de knol over blijft. Gelukkig is dit een tijdelijke situatie: in het voorjaar keren de prachtige bladeren gewoon weer terug.

Caladium verzorging

De Caladium vraagt wel wat verzorging, vooral tijdens de lente en zomer. Zorg ervoor dat je de potgrond altijd licht vochtig houdt door de Caladium regelmatig een klein slokje water te geven. Je kunt beter niet een grote scheut water in één keer geven; deze plant kan slecht tegen een natte potgrond. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de knol gaat rotten. Te weinig water is ook niet goed voor de Caladium. Zorg ervoor dat de potgrond nooit uitdroogt. Tenslotte is de luchtvochtigheid belangrijk; deze dient ook altijd hoog te zijn rondom de kamerplant. Hier kun je bijvoorbeeld voor zorgen door een schaaltje met water naast de pot te plaatsen. Caladiums staan het liefst op een plek met indirect zonlicht. Weet je niet zeker of jouw plant op de goede plek staat? Houd de bladeren dan goed in de gaten. Als deze wat groener beginnen te kleuren, staat de plant te donker. Ontstaan er juist bruine plekjes? Dan staat de plant op een te lichte plek.

Caladium winter

In de winter houdt de Caladium een winterslaap. Dit begint al in de herfst: de bladeren beginnen te hangen, verkleuren en sterven uiteindelijk af. Wanneer ze compleet zijn afgestorven, kun je de bladeren afknippen. Doe dit niet eerder. Je kunt de bladeren het beste afknippen omdat de plant zo meer energie overhoudt voor de knol. Zo zorg je ervoor dat jouw Caladium een echte comeback maakt in de lente! Je hoeft de plant vanaf dat moment ook geen water meer te geven. Sterker nog: dit raden we sterk af. Als je de plant water blijft geven kan deze in de war raken, en geen goede winterrust houden. Het gevolg is dat de bladeren in de lente een stuk minder mooi zullen zijn. Zet de Caladium in de winter op een koele, droge plek in huis. Bijvoorbeeld in een kast of een donkere hal. In de winter heeft deze knolplant geen licht nodig. Pas in het voorjaar mag je de plant weer op een lichte plek zetten en beginnen met water geven. Start met minimale hoeveelheden en bouw dit pas op naarmate de bladeren verschijnen.

Caladium als kamerplant

Op Plantje.nl koop je jouw Caladium als kamerplant. De plant is vaak alleen als knol verkrijgbaar, wat betekent dat je deze zelf moet planten en de verzorging rustig moet opbouwen. De Caladium kamerplanten op deze pagina zijn al in volle glorie; je kunt er direct een mooi plekje voor uitzoeken!

Koop de Caladium online

Wanneer je jouw Caladium online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Caladium hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Caladium kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.