Levertijd en bezorging

In verband met vaste levertijden vanuit onze kwekers en om onze hoogwaardige kwaliteit en versheid te kunnen garanderen, zijn wij gehouden aan bepaalde bezorgtermijnen. Afhankelijk van het moment van bestellen kan de levertijd variëren van 1 tot 6 werkdagen.

Alle bestellingen die vóór maandag 09.00 uur in onze webshop zijn gedaan kunnen, afhankelijk van wat de kalender aangeeft, op donderdag, vrijdag of zaterdag worden thuisbezorgd.

Let op! Hoewel veruit de meeste pakketten op tijd worden geleverd, kan er een enkele keer vertraging zijn i.v.m. de corona-perikelen. Wanneer je een Kneusjesbox bestelt, kan de bezorging later of eerder plaatsvinden dan de gekozen bezorgdatum. Zodra jouw box aan de vervoerder is overgedragen ontvang je een track & trace mail.

Bezorgtijden

Bezorging van de planten wordt gedaan op de gekozen dag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Het zou kunnen dat het met feestdagen of bij geval van calamiteiten iets later kan worden. Er zal een track & trace nummer naar jou worden verstuurd via de e-mail zodat je jouw bestelling kan volgen. Voor leveringen in België kan het zijn dat pakketten later worden bezorgd dan 18:00 uur. Voor bezorging op de Waddeneilanden moet er rekening mee worden gehouden dat de bestelling een dag later kan komen dan de gekozen bezorgdag op de kalender.

Planten bezorgen

Om te zien wanneer jouw planten bezorgd kunnen worden kun je dit bekijken in het checkout proces. In de kalender kun je dan aangeven op welke beschikbare dag je de planten wilt ontvangen. Hierop zie je in één oogopslag welke beschikbare bezorgdagen er op dat moment zijn.

Vorst

Bij vorst is het risico te groot op vorstschade waardoor het zo zou kunnen zijn dat jouw bestelling noodgedwongen een dag of aantal dagen later bezorgd zou kunnen worden. Bij deze situatie is er sprake van onmacht en moeten wij de kwaliteit van onze planten waarborgen.

Zelf je bezorgdag kiezen*

Je kunt in de kalender je eigen bezorgdag kiezen tijdens het betaalproces. Zo bepaal je zelf de dag die jou het beste uitkomt! Zelfs op zaterdag zonder extra kosten.

Niet thuis?

Als de geadresseerde niet thuis is, dan wordt er altijd geprobeerd om de planten bij de buren af te leveren, je ontvangt dan een kaart in je brievenbus waar de bestelling is afgeleverd, of met instructies om de vervoerder te bellen voor een nieuwe afspraak.

*Wij doen er samen met onze vervoerder GLS Parcel alles aan om alle bestellingen volgens afspraak te bezorgen. Het kan door onvoorziene omstandigheden toch voorkomen dat er eens iets misgaat met de bezorging. Plantje.nl is niet verantwoordelijk voor vertraging bij de vervoerder. Meldt het alsjeblieft wel aan ons zodat we dit kunnen onderzoeken en verder kunnen verbeteren.