voorjaar

De mooiste voorjaarsplanten & handige voorjaarstips

Door de wind, door de regen… wij zijn er wel klaar mee. Goed nieuws voor iedereen die weer zin heeft in zonnige dagen, bloeiende planten, en zoemende bijen: het voorjaar staat voor de deur. Op 20 maart mogen de bloemetjes (en planten) weer buiten worden gezet. Een nieuw seizoen biedt de mogelijkheid om zelf ook weer even opnieuw te beginnen. Tijd voor een frisse voorjaarsstart dus! Maar hoe zorg je dat je met een schone lei de lente in kunt gaan? Met onze tips zit je gebakken.

 

1. Maak van iets ouds, iets nieuws

De meeste mensen krijgen van het begin van de lente een boost om hun leven weer even op orde te brengen. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Dat vinden wij bij Plantje ook een goed idee. Wel willen we je erop wijzen dat dingen die je niet meer nodig hebt, niet per se een enkeltje vuilnisbak verdienen. Geef spullen een tweede leven in je huis of tuin.

voorjaar
Vetplantjes doen het goed in zelfgemaakte potten!

Wist je bijvoorbeeld dat je van oude pindakaaspotten, koffieblikken of andere bakjes een leuke plantenpot kunt maken? Vind je ze echt te lelijk om te herbruiken? Kleed ze aan met een leuk stofje, of verf ze met een leuke metallic-verf. Vooral vetplantjes doen het erg goed in combinatie met een zelfgemaakt potje!

Je wilt niet alleen je huis opruimen, maar ook je tuin. Heb je bijvoorbeeld nog een oude ladder in de tuin liggen die je niet meer gebruikt? Zet hem tegen de muur en hang er planten aan! Voor de echte klussers: maak een plantenlamp van je ladder. Hang hem horizontaal boven de eettafel aan het plafond, en hang er lampen en planten in. Een echte eyecatcher!

 

2. Upgrade je thuiskantoor dit voorjaar

voorjaar
Tijd voor een echt thuiskantoor!

Inmiddels werken de meeste van ons alweer een jaar (deels) vanuit huis. Een thuiskantoor is dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Werk jij nog steeds vanaf je keukentafel? Tijd voor een home office! Het inrichten van een speciale werkplek in huis heeft een positieve invloed op je werkdag. Je kunt aan het einde van je werkdag namelijk je spreekwoordelijke kantoor verlaten en ‘naar huis gaan’.

Een thuiskantoor hoeft niet groot te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een inklaptafel aan de muur, of een klein bureautje in de hoek van je slaapkamer. Bang dat die lelijke bureaustoel je interieur verpest? Kies dan voor een hippe velvet stoel. Last but not least: planten. Wist je dat je met groen om je heen maar liefst 15% productiever bent? Kies bijvoorbeeld voor onze Thuiswerk box met extra luchtzuiverende planten. Of leuk je thuiskantoor op met een hippe hangplant of toffe ananasplant.

3. Maak je tuin of balkon klaar voor het voorjaar

De lente betekent meer tijd buiten zijn. Zorg dat je tuin of balkon lenteklaar is, zodat je er bij de eerste zonnestraaltjes meteen kunt gaan genieten. Pak bijvoorbeeld de vloer van je tuin of balkon aan, en bedek hem met houten terrastegels. Heb je een balkon van beton? Kies dan voor betonverf en geef je balkon bijvoorbeeld een lichtblauwe kleur. Een tip voor extra privacy: stop bamboematjes tussen de spijlen van je balkon.

Wat dacht je trouwens van een eetbare tuin? Hou je bijvoorbeeld van koken, dan wil je het liefst met verse kruiden koken. Verser dan uit je eigen tuin wordt het niet. Met onze Tuinkruiden box heb je in een keer 4 kruidenplantjes in je tuin of op je balkon staan. Tuinkruiden zijn niet alleen een echte smaakmaker voor in al je gerechten, maar maken ook je tuin of balkon net een stukje groener. Wil je meer mooie beestjes in je tuin? Strooi dan onze bijen- en vlinderbloemen zaden mix.

 

Onze favorieten dit voorjaar:

 

Deel dit bericht


0