Actieve Houtskool 200 gr

Actieve Houtskool

Actieve Houtskool 200 gr

 5,95

Actieve kool zorgt voor een gezondere bodem voor je planten, omdat het schimmels tegengaat en schadelijke stoffen opneemt. Daarnaast zorgt het voor goede drainage, waardoor de wortels beter groeien.

Lees verder...

 5,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Actieve houtskool creëert een gezondere bodem voor je planten. Het gaat schimmels tegen en neemt schadelijke stoffen op. Daarnaast zorgt koolstof voor goede drainage: het maakt de potgrond luchtiger en zorgt ervoor dat water zich langzamer door de potgrond verspreidt. Dit verkleint de kans dat de plant ‘verdrinkt’ wanneer je per ongeluk teveel water geeft. Bovendien groeien de wortels beter in een potgrond met actieve houtskool.

Geactiveerde houtskool wordt ook vaak gebruikt op open wonden bij stekjes, om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën in de wond komen. Dit soort bacteriën kunnen namelijk rot veroorzaken. Actieve houtskool is ook uiterst geschikt om door de potgrond van je terrarium te mengen. Active kool zorgt er namelijk voor dat water in het terrarium wordt gereinigd en het voorkomt rot en schimmel. Daardoor blijven je planten gezond en behouden ze een goede groeiomgeving.

Zo gebruik je actieve kool:
In de potgrond: Houd een verhouding van ca. 10% koolstof en 90% grondmix aan. Meng dit goed door elkaar.
Bij het tegengaan van bacteriën in stekjes: Maal de koolstof fijn tot poeder en smeer dit op de open wond.

Lees alles over kamerplanten verzorging.