Aloë vera

De Aloë vera plant is een ideale kamerplant. Deze vetplant komt van oorsprong uit de woestijn, en is daardoor gewend aan lange periodes zonder water. Dit maakt de plant heel makkelijk om te verzorgen. Bovendien ziet de Aloë vera er prachtig uit, met stijlvolle, blauwgroene bladeren.

Aloë Vera plant kopen

De Aloë Vera is een sterke succulent (vetplant) met dikke blauwgroene bladeren. In deze bladeren kan de Aloë Vera veel water opslaan, waardoor je plant niet vaak water hoeft te geven. Dit zorgt ervoor dat de kamerplant vrij gemakkelijk bij te houden is. Meer weten over de verzorging? Lees hier alles over Aloë verzorging.

Wonderplant

De Aloë Vera is vooral bekend door zijn helende eigenschappen. In de winkel kan je allerlei producten vinden met Aloë erin. De meeste van deze producten zijn voor de huid. Al sinds de tijden van de oude Grieken wordt de plant gebruikt als geneesmiddel. De plant heeft zijn bijnaam ‘Wonderplant’ te danken aan zijn genezende eigenschappen. De Aloë die je op Plantje.nl kan bestellen zijn niet geschikt voor deze doeleinden. Ze zijn gekweekt als sierplant en het zal ook zonde zijn om deze mooie plant ergens anders voor te gebruiken.

Oorsprong Aloë Vera

De Aloë Vera vindt zijn oorsprong in het warme Afrika, maar tegenwoordig kan je de plant op veel meer plekken vinden. Van Zuid-Amerika tot de Canarische Eilanden en op verschillende plekken rond de Middellandse Zee. De plant groeit dus vooral in zonnige gebieden en is gewend aan zon, maar is goed in zich aanpassen.

Aloe Vera bestellen

Bij Plantje.nl kan je makkelijk planten bestellen. Ze zijn vers van de kweker en maken een korte tussenstop bij ons. Daarna worden ze zorgvuldig verpakt en verstuurd. Het is heel eenvoudig om online planten te bestellen. Voor je het weet heb je de plant in huis!