Potmaat: 17 cmHoogte: ± 45 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Apaganthus Amourette Superb Afrikaanse Lelie

Apaganthus

Apaganthus Amourette Superb Afrikaanse Lelie

 23,95

De Afrikaanse lelie (Agapanthus Amourette Superb) is een snelgroeiende tuinplant met prachtige, blauwe… Lees verder

Lees verder...

 23,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Afrikaanse lelie (Agapanthus Amourette Superb) is een snelgroeiende tuinplant met prachtige, blauwe bloemen. De Afrikaanse lelie, ook wel bekend als Agapanthus, bloeit van mei t/m augustus. Zijn bloemen springen direct in het oog, met een opvallende, blauwe kleur. De bloemen groeien als een soort bosjes uit de stevige, rechtopstaande stelen. Om te kunnen bloeien, heeft de Afrikaanse lelie wel voeding nodig. Geef dit eenmalig na ontvangst en rond het einde van de bloeiperiode. Dit helpt de Agapanthus om in het voorjaar opnieuw mooi te bloeien!

De Afrikaanse lelie is winterhard tot –5℃. In het najaar verliest de tuinplant zijn bladeren. Deze hoef je niet zelf te verwijderen. De gevallen bladeren worden namelijk verteerd en opgeslagen als extra voedingsstoffen voor het voorjaar.

Let op! – De Agapanthus houdt niet van een natte potgrond. Plant hem daarom altijd in een plantenpot met drainagegat. Plant je deze buitenplant in de tuin? Kies dan voor een plek waar geen plas blijven staan wanneer het heeft geregend.
Licht – Zet de Afrikaanse lelie op een zonnige plek, het liefst uit de wind. Heb je geen zonnige plek waar het weinig waait? Plant er dan wat extra planten omheen, zodat deze elkaar een beetje kunnen beschermen tegen de wind.
Water geven – Geef de Agapanthus regelmatig water tijdens de lente en zomer, zeker wanneer het warm is en/of weinig regent.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 45 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon