Bonsai

Ben je op zoek naar een speciaal stukje natuur in huis? De Bonsai boom is een kunstwerkje dat in elk interieur past. De kleine boompjes met kronkelende wortels boven de grond hebben een unieke en rustgevende uitstraling. Elk mini Bonsai boompje is weer anders dus het zal zeker een unieke aanwinst zijn!

Bonsai boom kopen

Bonsai boompjes zijn een echte aanwinst voor je plantencollectie. Wil je een bonsai kopen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Naast het bonsai boompje kan je ook andere producten bij ons kopen. Zoals een boek over Bonsais en een Bonsai schaar. Ook hebben we Bonsai voeding in het assortiment.

Bonsai boompjes zijn mini boompjes voor binnen. De Bonsai is anders dan een normale kleine boom. Bonsai betekend in het Japans ‘geplant in container’. De boompjes worden speciaal gekweekt en gevormd op een manier dat ze er natuurlijk en oud uitzien. Dit kan je terugzien in de stam. Een jonger boompje heeft smalle stam, maar een wat oudere heeft een dikkere stam en veel zichtbare wortels.

Bonsai oorsprong

De Bonsai komt van oorsprong uit China. De techniek waarbij kleine bomen in potten worden gekweekt is eeuwenoud. Het doel is om een verkleind beeld van een oude boom te creëren. Meer leren over de Bonsai en zijn verzorging? Kijk op de pagina voor Bonsai verzorging.