Ontdek duurzamere keuzes bij Plantje.nl!

Bij Plantje.nl vinden we duurzaamheid erg belangrijk en helpen we je graag om duurzamere keuzes te maken. We hebben onze website zo ingericht dat je eenvoudig een filter aan de linkerkant van de productpagina kan gebruiken om een duurzamer product te kunnen vinden. Alle producten die een duurzamere keuze zijn kun je herkennen aan het ‘duurzamere keuze’ label. We noemen een product duurzamer, als het onder één of meer van onze drie criteria valt (materiaal, productieproces en mens). In de producttekst van elk product leggen we uit waarom dit product een duurzamere keuze is en aan welke criteria het bijdraagt.

 

Wat maakt een product duurzamer?

Een product wordt als duurzamer gezien als het product gemaakt is van een duurzamer materiaal, geproduceerd is onder duurzamere omstandigheden of het product bijdraagt aan mens en maatschappij.

1. Duurzamere materialen: de producten binnen dit criterium bestaan uit minimaal 50% gerecycled materiaal, zijn bio-afbreekbaar, bio-based of gemaakt van FSC gecertificeerd hout/papier/karton. Deze materialen zijn een duurzamere optie dan een variant zonder gerecycled materiaal, niet-bio afbreekbaar of niet-gecertificeerd hout.

2. Duurzamere productie: we ondersteunen producten die gemaakt worden onder milieuvriendelijke methoden en technologieën. Denk aan het gebruik van minder chemicaliën bij het kweken van planten, gewaarborgd door het MPS-keurmerk. Ook producten met het bio/SKAL keurmerk zijn duurzamer, omdat deze zonder pesticiden en chemische kunstmest worden gekweekt. Deze producten zijn daarom duurzamer dan planten zonder deze keurmerken.

3. Mens en maatschappij: we staan achter producten die onder ethische en veilige arbeidsomstandigheden worden geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de mensen die betrokken zijn bij de productie eerlijk behandeld worden. Deze producten steunen voornamelijk mensen uit ontwikkelingslanden of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze producten zijn duurzamer dan andere producten, omdat ze mensen met ongelijke kansen steunen.

Hoe werkt onze filter?

Op onze website kun je gemakkelijk filteren op producten die aan één of meerdere duurzaamheidscriteria voldoen. Zo kun je in een handomdraai producten vinden die bijdragen aan een groenere toekomst. Klik op de “duurzamere keuze” filter links op de productpagina en ontdek een breed scala aan verantwoorde producten, zoals bijvoorbeeld deze bio-based Oslo pot gemaakt van olifantengras.

Samen maken we de wereld blijer en groener!

0