-17%
Potmaat: 23 cmHoogte: ± 100 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Volle zon

Bamboe Fargesia bamboe plant

Bamboe Fargesia

Bamboe Fargesia bamboe plant

 24,95

De Bamboe Fargesia is een ijzersterke tuinplant die zorgt voor een tropisch sfeertje en die je op elk moment kan snoeien. Deze Fargesia is goed te controleren en zal niet woekeren.

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Bamboe Fargesia is een ijzersterke tuinplant die zorgt voor een tropisch sfeertje en die je op elk moment kan snoeien. Deze Fargesia is goed te controleren en zal niet woekeren. Goed om te weten is dat dit soort ook zeer geschikt is om te gebruiken als wintergroene haag. Oorspronkelijk komt deze bamboesoort for in Zuid- en West-China. Hier wordt de fargesia ook wel jian zhu genoemd, wat pijlbamboe betekent. Deze naam is gegeven omdat de bamboe recht naar boven groei en deze heeft spitse bladeren. De naam Fargesia is afgeleid van de Franse amateurbotanicus Paul Guillaume Farges.

Eigenlijk behoort de grassenfamilie, maar in tegenstelling tot ‘gewone’ grassen, zijn de stengels van bamboe hol van binnen.

 

Let op! – Als de bladeren ligt om gaan krullen, is dat een teken dat de bamboe wel wat extra water kan gebruiken.
Lichtbehoefte – De Fargesia bamboe kan in principe overal buiten staan, maar goed om te weten is dat de bamboe ook goed op een schaduwrijke plek kan staan.
Water geven – Geeft tijdens periodes van droogte voldoende water in verband met uitdroging. Zodra je het voorjaar weer voor de deur staat kun je de plant weer wat extra voeding geven om nieuwe uitlopers te stimuleren.

Extra informatie

Potmaat

23 cm

Hoogte

± 100 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Volle zon