BESTSELLER
Potmaat: 17 cmHoogte: ± 90 cmStandplaats: Halfschaduw

Gloriosa Prachtlelie

Gloriosa

Gloriosa Prachtlelie

 29,95

De Gloriosa, ook wel bekend als prachtlelie of klimlelie, is een klimmende tuinplant. Haar bloemen lijken net op vlammen. Een bijzondere aanwinst voor jouw… Lees verder

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Gloriosa, ook wel bekend als prachtlelie of klimlelie, is een klimmende tuinplant. Haar bloemen lijken net op vlammen. Een bijzondere aanwinst voor jouw tuin, balkon of terras! De Gloriosa kan tussen de 150 en 250 cm hoog worden. De bijzondere bloemen verschijnen rond juli, en kunnen t/m september blijven bloeien. Je kunt deze tuinplant zowel in de volle grond als in een pot plaatsen.

Zodra de prachtlelie is uitgebloeid, heeft deze wat hulp nodig om het volgende jaar opnieuw te kunnen bloeien. Je kunt de plant op twee manieren laten overwinteren:

  1. Graaf de knol van de plant uit en laat deze volledig opdrogen. Bewaard de knol binnenshuis op een droge, koele plek. In april kun je de knol in een pot planten en water geven.
  2. Wacht tot de bladeren en takken zijn afgestoven, en verwijder deze. Zet de plant daarna met pot en al op een droge, donkere en koele plek. Geef geen water. In april mag je de pot weer buiten zetten en water geven.

Hierna zal de Gloriosa weer beginnen te groeien en bloeien.

Let op! –  Haal de knol of pot naar binnen zodra de temperatuur onder de 13℃ komt. Geef de tuinplant wekelijks voeding tijdens de lente en zomer.
Licht – Zet de klimlelie op een zonnige, beschutte plaats.
Water – Geef de Gloriosa regelmatig water tijdens de lente en zomer, zeker als deze in een pot staat. In een pot droogt de aarde namelijk sneller uit.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 90 cm

Standplaats

Halfschaduw