Geef jij deze Groene Kneusjes een tweede kans?

groene kneusjes

Geef jij deze Groene Kneusjes een tweede kans?

Heb jij groene vingers en een groen hart? Zet je dan in voor onze Groene Kneusjes: groene & bloeiende plantjes die wat extra liefde nodig hebben. Ze hebben een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of gewoon een beetje kneuzig. Om deze plantjes niet te verspillen, verpakken we ze in onze Groene Kneusjes box. Een box gevuld met een verrassing aan plantjes, die jij een tweede kans kunt geven. En dat natuurlijk tegen een zacht prijsje.

Goedkope planten die wat extra liefde nodig hebben

Onze Groene Kneusjes zien er mogelijk een beetje zielig uit bij aankomst. Ze kunnen een schoonheidsfoutje hebben, of ze zijn van wat mindere kwaliteit. Soms zijn de Kneusjes simpelweg wat te “oud”. Bij de groothandel worden planten namelijk ook vaak weggedaan als ze te lang in de schappen staan. Ondertussen worden de planten wel verzorgd, maar na een bepaalde tijd is het de regel dat deze planten plaatsmaken voor verse planten – zelfs als er weinig tot niks mis mee is. En wat zou het toch sneu zijn als al deze plantjes bij het oud vuil zouden belanden! Zij kunnen er natuurlijk ook niks aan doen, en willen dolgraag een tweede kans. Want hoewel ze er soms wat minder fraai uitzien, wil dat niet zeggen dat deze goedkope planten nooit meer op kunnen bloeien of niet nuttig zullen zijn. Alle planten zorgen voor zuurstof, verlagen je stressniveau en hebben daardoor een positief effect op je humeur. Of ze nu perfect zijn of niet. En voor de minder perfecte Kneusjes geldt: wat extra water, een nieuw potje of een goede standplaats kan al een wereld van verschil maken. Ga jij de uitdaging aan?

 • 0 out of 5

  Groene Kneusjes box

  Let op! Zoals je misschien al hebt gehoord in het nieuws, heeft de Corona-crisis ertoe geleid dat er veel planten worden gestort. Dit is natuurlijk enorm zonde!

  Dus heb jij groene vingers en een groen hart? Dan is onze Groene Kneusjes box vast iets voor jou. De plantjes uit deze box hebben wellicht een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of gewoon een beetje kneuzig. Maar wat zou het toch sneu zijn als zij geen tweede kans kregen!

  17,50

Voorwaarden & levertijden

De Groene Kneusjes box bestaat enkel uit kneusjes: planten die eigenlijk bedoeld waren voor de verkoop, maar toch niet mooi genoeg bleken te zijn. Deze planten zijn misschien een beetje ‘kneuzig,’ maar kunnen zeker nog een mooi leven tegemoet gaan met de juiste verzorging en liefde. Je zult dan ook nooit levenloze planten ontvangen, of planten die besmet zijn met een plaag. Elke box wordt uitvoerig getest voor verzending. We vullen de box nooit aan met andere planten, omdat deze juist is bedoeld om verspilling tegen te gaan. Het zal ons bijna altijd lukken om de planten binnen onze normale levertijden te bezorgen, maar bij gebrek aan Kneusjes kan het soms ietsje langer duren. We houden je hiervan op de hoogte!

Omdat de Groene Kneusjes een wat minder hoog supermodel-gehalte hebben dan onze normale plantjes, gelden er aangepaste voorwaarden. Waar je gewone planten binnen 14 dagen retour kunt sturen, geldt er geen retourrecht voor de Groene Kneusjes box.

Verzorgingstips: zo red je jouw Groene Kneusjes

 1. Zorg voor drainage. Kies voor een pot met een gat onderin, of plaats hydrokorrels onderin de pot.
 2. Voel goed aan de potgrond. Is deze erg vochtig, of juist droog? Pas de watergift hier dan op aan. Neem een kijkje op onze verzorging-pagina voor de ideale watergift per plantsoort.
 3. Bruine/verdorde blaadjes? Knip ze enkele centimeters boven de stam af. Zo kan de plant alle energie in de goede delen steken.
 4. Zorg voor voldoende licht. De meeste planten geven de voorkeur aan een zeer lichte standplaats, uit direct zonlicht. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Lees meer over jouw plantensoorten op onze verzorging pagina, of op een productpagina van de plantsoort.
 5. Creëer een mini-broeikas door een plastic zak over de plant te plaatsen. Dit is vooral een goede oplossing voor tropische planten, die behoefte hebben aan een hoge luchtvochtigheid. Dit broeikasje kan al binnen een paar dagen wonderen verrichten. Hierna mag je de zak er weer afhalen.

Tegen plantenverspilling

Hoewel wij alle plantjes vers van de kweker leveren, zit er soms een plantje van mindere kwaliteit tussen. Omdat wij garant staan voor topkwaliteit planten, zullen we deze mindere plantjes – de Groene Kneusjes – niet versturen. We namen deze plantjes dan onder onze hoede, en ze zijn bijna altijd prachtig hersteld. Bij Plantje.nl doen we ons best om zoveel mogelijk milieubewuste keuzes te maken. En dat betekent: zo min mogelijk verspilling. Maar ons kantoor puilt inmiddels uit van de ex-Kneusjes, en daarom gingen we op zoek naar een nieuwe oplossing. Zo is de Groene Kneusjes box ontstaan. Een set goedkope planten die met de juiste verzorging weer helemaal kunnen opleven!

Anderen bekeken ook:

Het beste cadeau voor de plantenliefhebber

Zoek je een cadeau voor een plantenliefhebber? Dan kun je natuurlijk altijd een mooie plant voor hem of haar kopen. Maar de plantenliefhebber met groene vingers is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Plantjes kweken, stekken of natuurlijk redden. Met onze Groene Kneusjes box geef je hem of haar het perfecte planten cadeau. Meerdere projectjes om de groene vingers voor uit de mouwen te steken. Nieuwe plantjes om te redden, nieuwe stekjes om te creëren en een prachtige uitbreiding voor de plantencollectie. Natuurlijk is de Groene Kneusjes box ook een prachtig planten cadeau voor jezelf. Het is tenslotte een verrassing welke plantjes je ontvangt!

Deel dit bericht

Comments (14)

 • Yasmine Reageer

  Hi! Hoeveel plantjes zitten er in deze box?

  op 27 februari 2020 om 19:55
  • Plantje Team 🌿 Reageer

   Hi Yasmine,

   Bedankt voor je berichtje. Dit kan variëren van ongeveer 5 tot 9 plantjes.

   Mocht je verdere vragen hebben laat het ons weten.

   Groetjes!

   op 5 maart 2020 om 14:19
 • Esther Reageer

  Kreeg de mail binnen en heb er direct 1 besteld. Ben heel erg benieuwd!
  Wat een ontzettend goed idee en mooi initiatief! 😊

  op 27 februari 2020 om 20:12
  • Plantje Team 🌿 Reageer

   Dankjewel voor je bestelling en berichtje, Esther! Wat leuk om te lezen :-). We wensen je veel plezier toe van jouw Kneusjes!

   op 5 maart 2020 om 14:29
 • Cait Reageer

  Heb hem bestelt! Ben erg benieuwd, en hou wel van een uitdaging! Normaal gezien koop ik ook altijd de kneusjes uit winkels, die onderhand allemaal erg mooi en gegroeid zijn

  op 27 februari 2020 om 22:43
  • Plantje Team 🌿 Reageer

   Hi Cait,

   Dankjewel voor je bestelling en bericht! We wensen je veel plezier toe van de plantjes. Wat leuk dat je jouw eerdere kneusjes al hebt laten uitgroeien tot mooie, grote planten. De plantjes uit deze box zullen vast en zeker ook zo’n mooie toekomst tegemoet gaan 🙂

   op 5 maart 2020 om 14:27
 • Mirjam Reageer

  Wat een leuk idee <3

  op 28 februari 2020 om 09:37
 • Esther Klein-Duivenvoorden Reageer

  Net mijn box ontvangen. Ben eigenlijk best teleurgesteld.
  Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar het valt me echt tegen.
  Ik had eigenlijk gedacht dat er alleen binnenplaatsen in zouden zitten en dat er dan ook wel wat meer aparte, een grotere of bijzondere plant tussen zou zitten. Maar behalve de Sarracenia is het niets bijzonders. Een graslelie, een pannekoekenplantje, 3 echeveria’s, gras voor in de tuin? Een kalanchoe en een varen.
  Voor mij helaas niet voor herhaling vatbaar.

  op 5 maart 2020 om 12:07
  • Plantje Team 🌿 Reageer

   Beste Esther,

   Bedankt voor je reactie. We hebben dit initiatief echt opgezet om verspilling tegen te gaan, en versturen hierbij planten die nog een tweede kans verdienen. De nadruk ligt niet zo zeer op het verzenden van grote/bijzondere planten. Deze kunnen er natuurlijk tussen zitten, maar het gaat ons er vooral om dat planten met een schoonheidsfoutje alsnog een mooi leven tegemoet kunnen gaan. Omdat het altijd een verrassing is welke planten je krijgt en ze altijd wel een mankementje zullen hebben, bieden we de planten voor deze lage prijs aan. Zo kon je nu 9 planten ontvangen voor slechts €17,95. Als we een box zouden aanbieden waarbij er gegarandeerd grote en/of bijzondere planten in zouden zitten, zouden we deze op de traditionele manier moeten bestellen. De prijs zou dan aardig omhoog schieten. Dit project is echt gericht op het redden van planten die overblijven, waarbij we nooit van tevoren weten welke planten het precies zijn. Mocht er in onze omschrijving iets genoteerd staan dat je deze andere indruk heeft gegeven, dan horen we dit graag!

   Wat betreft het type planten: in principe zitten er altijd alleen binnenplanten in de box. Het gras dat je noemt, Juncus effusus Pencil Grass, is zowel geschikt voor binnen als voor buiten.

   Mocht je verdere vragen of opmerkingen hebben, dan horen we het graag!

   op 5 maart 2020 om 14:21
   • Esther Klein-Duivenvoorden Reageer

    Dank je wel
    Voor je reactie. Ik snap het principe natuurlijk. Daarom heb ik hem ook besteld. Het initiatief is super. Ik denk dat het ook komt door de foto die er bij staat. Dat gaf toch een wat leuker beeld dan de doorgeschoten echeveria’s en het gras.
    Er staat ook in de tekst dat het een ‘prachtige uitbreiding van je plantencollectie’ is. En in mijn geval is dat niet zo. Maar dat ligt misschien ook aan mijn bestaande collectie.
    Misschien voor iemand anders wel leuk. Dank voor de reactie in ieder geval.

    op 5 maart 2020 om 14:42
    • Plantje Team 🌿 Reageer

     Hi Esther,
     Dankjewel voor je reactie en toelichting op de feedback! Hopelijk kun je alsnog een mooi plekje vinden voor jouw kneusjes, of wellicht iemand anders er blij mee maken :-).

     op 11 maart 2020 om 16:04
 • Monique Reageer

  Net m’n box binnen gekregen en ben er super blij mee!! Prachtige planten, waar weinig mis mee is.

  op 6 maart 2020 om 11:55
  • Plantje Team 🌿 Reageer

   Daar worden wij weer blij van, Monique :-). Veel plezier van de planten!

   op 11 maart 2020 om 15:59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *