Hortensia

Makkelijk kleur in je tuin brengen? Kies dan voor de Hortensia. Een prachtige buitenplant die bekend staat om zijn schitterende, grote en kleurrijke bloemen. Dankzij de gemakkelijke verzorging is de Hortensia een ideale plant.

Hortensia kopen

Denk je erover om een Hortensia aan te schaffen voor in je buitenruimte? Er zijn vele redenen om deze buitenplant aan je tuin toe te voegen. Ten eerste is de Hortensia een van de meest iconische bloeiende planten. De grote bolvormige bloemen zijn in verschillende kleuren te krijgen. Daarnaast trekt deze plant ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor biodiversiteit van je tuin.

Verzorging

De Hortensia is makkelijk te onderhouden. Per soort verschilt de verzorging natuurlijk, maar je kunt ervan uitgaan dat het vergelijkbaar is.

Licht

De halfschaduw is de ideale standplaats voor de Hortensia. Niet de hele dag zon, maar ook niet de hele dag schaduw. Zo krijgt de Hortensia de verzorging die hij nodig heeft.

Water geven

De Hortensia heeft meerdere keren per week aandacht nodig. In droge periodes zeker. Geef de Hortensia ongeveer twee keer per week een flinke slok water. Hou in de gaten of dit goed werkt voor je Hortensia en pas eventueel de watergift daarop aan.

Hortensia snoeien

De Hortensia kan het beste in het voorjaar worden gesnoeid. De maand maart is perfect hiervoor. Knip de uitgebloeide bloemen weg tot vlak boven de nieuwe koppen. Snoei niet te ver terug, anders zal de plant het hele jaar erop geen bloemen produceren.