Kattengras

Kattengras is de ideale plant wanneer je katten hebt. Voor je kat, maar ook om jouw andere kamerplanten te beschermen. Katten kauwen namelijk heel graag op kattengras. Wanneer je dit plantje in huis hebt, bestaat er een goede kans dat je kat andere kamerplanten met rust laat. Bovendien is deze plant heel gezond. Het bevat extra vezels en kan helpen bij haarballen.

Kattengras kopen

Kattengras (Cyperus zumula) koop je bij Plantje.nl! Dit is een zachte, vezelrijke plant die goed is voor de spijsvertering van katten. Zeker wanneer je kat last heeft van haarballen, is kattengras een goede plant om in huis te halen. Gecombineerd met een leuke plantenpot ziet deze frisgroene plant er ook nog eens leuk uit in het interieur. Katten zullen over het algemeen liever op kattengras kauwen dan op andere kamerplanten. Dit heeft twee voordelen:

  1. Gewone kamerplanten zijn niet bedoeld om van te eten. Door kattengras in huis te halen, geef je jouw kat een plant om zonder risico van te eten.
  2. Ook wanneer je enkel niet-giftige kamerplanten in huis hebt, is het natuurlijk mooier als hier niet aan geknabbeld is. Kattengras helpt voorkomen dat jouw kat zijn tanden in andere planten zet.

Het eten van kattengras is heel natuurlijk voor katten. Buitenkatten zullen vaak gewoon gras in de natuur vinden om te eten. Kattengras is dan ook vooral handig wanneer je een binnenkat hebt, of wanneer jouw buitenkat graag aan de kamerplanten knabbelt. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er bij het opbraken soms een sprietje kan blijven steken. Bijvoorbeeld boven het zachte verhemelte of in de neusholte. Wanneer dit gebeurt, kunnen katten gaan slikken of kokhalzen, en kan een bezoekje aan de dierenarts noodzakelijk zijn. Dit zou evengoed kunnen gebeuren bij een buitenkat die aan gewoon gras eet, als een kat die binnenshuis kattengras eet. De kans is heel klein, maar het is goed om hier rekening mee te houden.

Kattengras oorsprong

Cyperus zumula, beter bekend als kattengras, komt van oorsprong uit Oost-Afrika. Hier groeit de plant in moerassen, waardoor de plant binnenshuis wel van een slokje water houdt. Waar de meeste planten niet van een te natte potgrond houden, geeft de Cyperus zumula hier juist de voorkeur aan. Houd je dus vooral niet in met het water geven.

Bestel Kattengras online

Wanneer Kattengras online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je het Kattengras hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van Kattengras kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.