Hoogte: ± 40 cmKleur: Potmaat: 19 cm

Lampionplant (Physalis Alkekengi) – P 19 cm

Lampionplant

Lampionplant (Physalis Alkekengi) – P 19 cm

 14,95

De Lampionplant is een buitenplant met papierachtige, lampionvormige bloemen. Tijdens de bloeiperiode maken deze bloemen een prachtige transformatie door. Een echte herfstplant!

Lees verder...

 14,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Lampionplant (Physalis Alkekengi) is een buitenplant met papierachtige, lampionvormige bloemen. De plant komt van oorsprong uit Azië, maar groeit vandaag de dag ook veel in Zuid- en Midden-Europa. Als de bloemen ontstaan (rond mei) zijn ze groen, en kleuren geleidelijk oranje. Aan het eind van de bloeiperiode (september) veranderen de lampionnen, en is alleen de nerf nog zichtbaar. Het doorschijnende lampion-geraamte toont dan een knaloranje bes in het midden: een mooi gezicht! De Lampionplant kan behoorlijk snel woekeren. Mocht je de kleine grootte willen behouden, houd de plant in een pot.

Wil je de stelen van de Lampionplant gebruiken als decoratie, in een boeket of op een mooi schaaltje? Snijd de stelen dan pas af wanneer de lampionnen volledig zijn ontwikkeld (als ze donker oranje zijn), en verwijder de bladeren.

De Lampionplant is een vaste plant, die de voorkeur geeft aan een plek met volle zon of gefilterd zonlicht. Hoewel de plant best tegen een beetje droogte kan, is het beter om de grond matig vochtig te houden. In het najaar sterven de bladeren af, maar in het voorjaar zal deze weer opbloeien.

 

 

Extra informatie

Hoogte

± 40 cm

Kleur
Potmaat

19 cm