Potmaat: 17 cmHoogte: ± 35 cm

Lavandula Stoechas Anouk Kuiflavendel

Lavendula

Lavandula Stoechas Anouk Kuiflavendel

 12,95

Lavandula stoechas Anouk, ook wel bekend als vlinderlavendel of kuiflavendel, is een heerlijk geurende buitenplant. Zijn opvallende…

Lees verder...

 12,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Lavandula stoechas Anouk, ook wel bekend als vlinderlavendel of kuiflavendel, is een heerlijk geurende buitenplant. Zijn opvallende, lilapaarse bloemen combineren prachtig met de grijsgroene bladeren. Deze lavendel wordt ook wel kuiflavendel genoemd dankzij de lilapaarse bloemen met kuifachtige vorm. Zijn andere bijnaam, vlinderlavendel, dankt de Lavandula aan het feit dat de bloemen vlinders en bijen aantrekken. Deze ruiken namelijk heerlijk! De Lavandula bloeit meestal in de periode van mei t/m juli, maar kan soms wel blijven bloeien tot september.

De Lavandula is als tuinplant en balkonplant geschikt. Plant je deze buitenplant in de tuin? Zorg dan voor een goed doorlatende, niet te natte grond. Op het balkon of terras raden we aan om de plant in een pot met gaten te planten, zoals een plantenbak of buitenpot.

Let op! – De vlinderlavendel is wat gevoeliger voor vorst dan andere lavendelplanten. Wanneer deze buitenplant in een pot staat, kun je hem bij vorst het beste naar binnen halen. Als je de kuiflavendel in de tuin plant, zorg dan voor wat beschutting tegen de wind. Bij strenge vorst raden we aan om de plant af te dekken.
Lichtbehoefte – De Lavandula heeft mediterrane wortels en staat daarom graag op een zonnige plek.
Water geven – De Lavandula houdt van een licht vochtige potgrond. Geef deze buitenplant (bij gebrek aan regen) regelmatig een kleine scheut water.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 35 cm