Potmaat: 12 cmHoogte: ± 18 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Oxalis Triangularis Geluksklaver

Oxalis

Oxalis Triangularis Geluksklaver

 7,95

De Oxalis Triangularis, ook wel bekend als geluksklaver, is een vrolijke kamerplant om te zien. Zijn paarse, driehoekige bladeren lijken… Lees verder

Lees verder...

 7,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Oxalis Triangularis, ook wel bekend als geluksklaver, is een vrolijke kamer- en tuinplant om te zien. Zijn paarse, driehoekige bladeren lijken op kleine vlinders. De bladeren van de Oxalis Triangularis lijken niet alleen qua vorm op vlinders, maar kunnen ook “fladderen”. Niet zo snel als een echte vlinder, maar wel op dagelijkse basis. In de avond sluit het blad zich, om zich de ochtend erop weer te openen.

Ook bijzonder: de geluksklaver kan bloeien. Er ontstaan dan lilakleurige, klokvormige bloemen. Net zoals de bladeren openen de bloemen in de ochtend en sluiten ze in de avond. Wanneer de Oxalis Triangularis bloeit, kun je deze het beste wekelijks plantenvoeding geven. Zo blijft de plant langer bloeien.

Let op! – Tijdens de winter kan de geluksklaver zijn bladeren verliezen. Dit keert dan in het voorjaar terug.
Lichtbehoefte – Zet de Oxalis Triangularis op een plek met veel indirect licht. Begint de plant te hangen? Dan kun je hem beter dichter bij het raam of buiten in de zon zetten.
Water geven – Laat de potgrond licht opdrogen voor je weer water geeft, maar zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt. Geef niet te veel water in één keer. De geluksklaver kan namelijk slecht tegen een natte potgrond. Tijdens de rustperiode (winter) heeft deze kamerplant heel weinig water nodig. Geef af en toe een kleine hoeveelheid om te voorkomen dat de aarde uitdroogt.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 18 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon