Hoogte: ± 15 cmDiervriendelijk: Niet giftig

Sequoiadendron Giganteum Grootste boom ter wereld - Giant Sequoia

Sequoiadendron giganteum giant

Sequoiadendron Giganteum Grootste boom ter wereld - Giant Sequoia

 12,95

De Sequoiadendron giganteum, ook wel bekend als de Giant Sequoia of reuzensequoia, is de grootste boom ter wereld en een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze majestueuze conifeer kan een hoogte bereiken van…

Lees verder...

 12,95

Beschikbaarheid: 15 op voorraad

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Sequoiadendron giganteum, ook wel bekend als de Giant Sequoia of reuzensequoia, is de grootste boom ter wereld en een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze majestueuze conifeer kan een hoogte bereiken van meer dan 75 meter en een diameter van meer dan 5 a 6 meter. De boom is afkomstig uit de regio’s van de Sierra Nevada-bergketen in Californië, Verenigde Staten en staat bekend om zijn ongelooflijke leeftijd, sommige exemplaren zijn meer dan 3.500 jaar oud.

De Giant Sequoia wordt vaak geplant in parken en grote tuinen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een indrukwekkend en opvallend kenmerk voor hun buitenruimte. De boom heeft een kegelvormige kroon met dikke, schorsachtige takken en naaldvormige bladeren die groenblijvend zijn.

Zorg er bij het inplanten in de grond voor dat je voldoende ruimte hebt, omdat de Sequoiadendron giganteum veel ruimte nodig heeft om te groeien. Het is ook belangrijk om te weten dat de boom langzaam groeit, dus het kan vele jaren duren voordat hij zijn volledige grootte bereikt. Kortom, de Sequoiadendron giganteum is een fascinerende en imposante boom die een waardevolle toevoeging kan zijn aan elke buitenruimte. Met zijn indrukwekkende grootte, groenblijvende bladeren en duurzame hout, is het een favoriete keuze voor de landschapsarchitectuur.

Wij leveren dit boompje als klein exemplaar van ongeveer 15cm hoog dat nu nog door de brievenbus past inclusief potje dat gemaakt is van Nederlands olifantsgras. Ga de uitdaging aan om deze op te laten groeien. Deze sterke reuzensequoia is tevens ook perfect als cadeau. Op de bijgeleverde flyer zul je verzorginstips en meer leuke weetjes vinden.

Extra informatie

Hoogte

± 15 cm

Diervriendelijk

Niet giftig