Potmaat: 30 cmHoogte: ± 170 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Diervriendelijk

Trachycarpus Fortunei Chinese Waaierpalm

Trachycarpus Fortunei Chinese Waaierpalm

 179,95

De Trachycarpus Fortunei, ook wel bekend als de Henneppalm of Chinese Waaierpalm, heeft een frisgroene kleur en waaier-achtige bladeren. Dit zorgt voor een zomers en tropisch gevoel in je tuin. Een echte eye-catcher!

Lees verder...

 179,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-5 werkdagen

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een toeslag voor verzending van extra grote planten naar België. 

De Trachycarpus is een groene tuinplant met een tropisch uiterlijk. De waaiervormige bladeren zorgen ervoor dat de plant ook wel bekend staat als Chinese Waaierpalm. De palm wordt ook wel eens Henneppalm of Handpalm genoemd.
De palm vindt zijn oorsprong in het Himalaya gebergte. De Hennepplant is gewend aan verschillende temperaturen en kan zowel tegen de warme zon als de kou. De winters in Nederland overleeft de plant met gemak.
Wanneer de Trachycarpus zwarte bladeren begint te krijgen, heb je de palm te veel water gegeven. Als de bladeren bruin of geel worden, juist te weinig. De onderste bladeren van de Henneppalm verkleuren soms, dat is normaal.

Let op! Het kan gebeuren dat de Trachycarpus tot bloei komt en kleine gele bloemetjes vormt. Deze bloemetjes onderhouden, kost de Henneppalm veel energie en daarom is het beter ze te verwijderen.
Lichtbehoefte: De plant houdt van veel zonlicht. Zet de plant dus op een zonnige plek, maar zorg ervoor dat de plek wel een beetje beschut is. De Trachycarpus houdt niet van te veel wind, dan kunnen de bladeren beschadigen.
Water geven: Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. In de zomer kan dit betekenen dat je de plant elke dag water moet geven.

Hoe wordt mijn Waaierpalm verzonden? 

Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving.

Extra informatie

Potmaat

30 cm

Hoogte

± 170 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Diervriendelijk