Vermiculiet Zilversteen - 3L

Vermiculiet

Vermiculiet Zilversteen - 3L

 7,95

Vermiculiet is een veelzijdige mix om te gebruiken bij het stekken en laten groeien van de planten. Het houdt voedingsstoffen en vocht goed vast en verbetert de bodemstructuur.

Lees verder...

 7,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Vermiculiet is het perfecte middel om te gebruiken bij het stekken. Het is ook erg handig voor planten die graag vochtig staan, zoals Alocasia’s. Het wordt ook wel ‘Zilversteen’ genoemd vanwege de zilvergrijze tot lichtbruine kleur van de uitgezette vermiculietkorrels. Vermiculiet is een oververhit mineraal, dat door de verhitting in zachte houtsnipperachtige blokjes is veranderd. Het houdt goed vocht vast en is hierdoor perfect om te gebruiken bij het stekken. Je kan de vermiculiet op zichzelf gebruiken of mengen met aarde. Het verbetert de bodemstructuur en houdt voedingsstoffen vast.

De mix is veenvrij en een goed alternatief op grondmixen met veen! Veen is namelijk erg schadelijk voor de natuur. Tijdens het graven naar veen komt er namelijk een grote lading CO2 vrij en de eeuwenoude moerasgrond die afgegraven wordt gaat verloren. De verpakking is helemaal recyclebaar. De plastic verpakking kan bij het plasticafval en het etiket is gemaakt van FSC papier en kan gecomposteerd worden. Help jij ook mee om de wereld iets groener te maken?