BESTSELLER
Combideal: CombidealPotmaat: 12 cmStandplaats: Normaal daglicht

Vleesetende Plantenmix 3 stuks

Vleesetende Plantenbox

Vleesetende Plantenmix 3 stuks

 27,95

De Vleesetende Plantenbox bestaat uit 3 vleesetende planten: een venusvliegenval en twee verschillende bekerplanten. Dit exotische…

Lees verder...

 27,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Vleesetende Plantenbox bestaat uit 3 vleesetende planten: een venusvliegenval en twee verschillende bekerplanten. Dit exotische trio springt direct in het oog!

Vleesetende planten komen van oorsprong uit moerasachtige gebieden. Omdat het hier lastig is om voedingsstoffen uit de grond te halen, hebben ze een andere oplossing gevonden. Deze planten eten vliegen en andere insecten! Dit is niet alleen handig, maar ook heel leuk om te zien. Zodra er een vliegje op de plant landt, sluit hij direct zijn val. Dit gebeurt ook als je de plant aanraakt, maar we raden af om dit te doen. Als je vleesetende planten te veel prikkelt, raken ze uitgeput. Zo blijft er minder energie over voor bladgroei of het vangen van vliegen.

De Vleesetende Plantenbox bestaat uit:

    • 1 venusvliegenval (Dionaea Muscipula) – in potmaat 10. Door hydrokorrels en extra potgrond te gebruiken, past deze in een sierpot in potmaat 12.
    • 2 verschillende bekerplanten (Sarracenia). Welke twee planten dit precies zijn, is een verrassing!

Let op! – Vleesetende planten hoef je nooit plantenvoeding te geven; dit regelen ze zelf. De vliegen die ze vangen dienen als voeding!
Licht – Zet de venusvliegenval en bekerplanten op een zeer lichte plek met indirect zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond constant vochtig. Gebruik regenwater of gekookt, afgekoeld water voor vleesetende planten. Ze kunnen namelijk slecht tegen kalk (wat in kraanwater zit).

Extra informatie

Combideal

Combideal

Potmaat

12 cm

Standplaats

Normaal daglicht