Akebia Quinata (Schijnaugurk plant) – P 16 cm

Akebia Quinata, ook wel schijnaugurk, klimbes of chocoladetros genoemd, is een prachtige klimplant met donkerroze kleine bloemen. De plant bloeit in april en mei.

Hoogte: 70 cmPotmaat: 16 cm

Lees verder...

12,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.8

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Akebia Quinata komt van nature voor in China, Korea en Japan, maar is ook helemaal geschikt voor ons klimaat. Hoewel deze bij een koude winter haar blaadjes verliest, is het een zeer winterharde plant. Zolang de temperatuur niet lager dan -20 graden Celsius zakt, zul je het volgende jaar (bij de juiste verzorging) gewoon weer kunnen genieten van een bloeiende Akebia Quinata.

Handig om te weten is dat de Akebia Quinata vrij snel groeit, en tot wel 10 meter hoog klimmen! Je kunt de groei goed beheersen/sturen door de plant af en toe te snoeien.

Plaats de Akebia Quinata op een plekje in de halfschaduw. De grond waar de plant in staat maakt niet zo uit: elke goede tuingrond is prima. Bij langdurige droogte is het aan te raden om de plant water te geven, met name tijdens de zomer. Mocht er tijdens het eerste jaar vorst voorspeld zijn, dan raden we aan om de plant hiertegen te beschermen. Hoewel de plant winterhard is, zijn jonge planten iets kwetsbaarder.

Extra informatie

Hoogte

70 cm

Kleur
Potmaat

16 cm