Alocasia zebrina

Alocasia Zebrina: deze gestreepte kamerplant is prooidieren te slim af

De Alocasia Zebrina is een prachtige en populaire kamerplant, en wij snappen helemaal waarom! Deze exotische kamerplant is te herkennen aan de bijzondere zebraprint op de stelen. De hartvormige bladeren lijken op de flaporen van een olifant waardoor deze plant ook wel Alocasia Zebrina  ‘Olifantsoor’ wordt genoemd. Behalve de mooie uiterlijke kenmerken is er nog veel meer te vertellen over deze plant!

Oorsprong Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina komt in de jungle van Azië voor, voornamelijk in India en Borneo. Daar zie je de Olifantsoor ontzettend veel en ze kunnen tot wel 4 meter lang worden met enorme bladeren. De bladeren kunnen een doorsnede van anderhalve meter krijgen en bieden daardoor de ideale beschutting voor dieren en kleinere planten tegen een tropische regenbui.

Prooidieren maken geen kans

Alocasia Zebrina

De strepen op de stelen van de Zebrina bieden daarentegen de plant bescherming tegen herbivorische dieren. Als de zon schijnt in de jungle kunnen herbivoren die kleurenblind zijn, zoals herten, geen variegatie zien op de stam. De variegatie (gestreepte stelen) op de stam verstoort de omtrek van de plant waardoor ze lastiger te vinden zijn en dus minder snel worden opgegeten. Verder zorgen deze prachtige en opvallende stammen vooral voor support van de bladeren. Ook transporteert de stam verschillende groeihormonen waarmee de plant nieuwe bladeren en wortels aanmaakt. Als er ooit een blad aftsterft van je Alocasia, kan je deze eraf snijden met een schoon mes en de ‘bloedvaten’ van de plant goed bekijken die in de stam zitten.

Verzorging Alocasia Zebrina

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je Alocasia Zebrina. Daarom raden wij aan de plant op een plek met veel indirect licht te zetten en de grond licht vochtig te houden. Geef in de zomer elke twee weken een scheutje plantenvoeding mee. Meer verzorgingstips over de Alocasia lees je hier!

Heb jij al een Alocasia Zebrina in huis? Bestel ‘m gauw!

Deel dit bericht


0