Potmaat: 19 cmHoogte: ± 70 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Alocasia Zebrina Olifantsoor

Alocasia Zebrina olifantsoor

Alocasia Zebrina Olifantsoor

 21,95

De Alocasia zebrina is een prachtige kamerplant met opvallende strepen op de stengels en een groen puntig blad. Bijzonder in zijn soort en een echte urban…

Lees verder...

 21,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia zebrina is een prachtige kamerplant met opvallende strepen op de stengels en een groen puntig blad. Bijzonder in zijn soort en een echte urban jungle plant! Deze plant is erg populair geworden vanwege zijn prachtige uiterlijk. Met zijn bijzondere uitstraling is deze kamerplant echt een aanvulling in je interieur!

De Alocasia zebrina komt in de jungle van Azië voor, voornamelijk in India en Borneo. Daar zie je de olifantsoor ontzettend veel en ze kunnen tot wel 4 meter lang worden met enorme bladeren. De bladeren kunnen een doorsnede van anderhalve meter krijgen en bieden daardoor de ideale beschutting voor dieren en kleinere planten tegen een tropische regenbui. De strepen op de stelen van de Alocasia zebrina bieden daarentegen de plant bescherming tegen herbivorische dieren. Als de zon schijnt in de jungle kunnen herbivoren die kleurenblind zijn, zoals herten, geen variegatie zien op de stam. De variegatie (gestreepte stelen) op de stam verstoort de omtrek van de plant waardoor ze lastiger te vinden zijn en dus minder snel worden opgegeten.

Let op! – De Alocasia kan soms wat druppelen, een proces wat guttatie heet. De plant laat overtollig water namelijk los via de bladeren, en dit kan soms voor vlekken zorgen. Zet de plant dus niet op een gevoelige ondergrond, zoals een houten vloer. Het sap van de Alocasia kan lichte irritatie op de huid veroorzaken
Lichtbehoefte – De Alocasia zebrina staat graag op een lichte plek, eventueel met een paar uurtjes direct zonlicht. Bij een raam op het noorden of oosten is daarom perfect!
Water geven – Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt en altijd lichtvochtig blijft. Bij te veel of te weinig water gaan de stengels namelijk hangen, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Lees alles over Alocasia verzorging. Bekijk alle Alocasia planten.

Extra informatie

Potmaat

19 cm

Hoogte

± 70 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel