Hydrokorrels 2 liter

Hydrokorrels

Hydrokorrels 2 liter

 3,50

Dit kleine zakje hydrokorrels is een must-have voor elke plantenliefhebber. Hydrokorrels zijn geschikt voor hydrocultuur en drainage in planten, maar ook voor de sier. Gebruik altijd hydrokorrels bij het verpotten van je planten door een laagje van ongeveer 3 cm onderin de pot te leggen.

Lees verder...

 3,50

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Dit kleine zakje hydrokorrels is een must-have voor elke plantenliefhebber. De korrels zijn geschikt voor drainage in de pot en hydrocultuur in kamerplanten of buitenplanten, maar ook voor de sier. Zo kun je er bijvoorbeeld plantenpotten en bloembakken mee afdekken, wat er daarnaast voor zorgt dat de potgrond minder snel uitdroogt. Dit zakje is gevuld met ca. 2 liter hydrokorrels en kun je gemakkelijk opbergen na gebruik.

De drainage-manier zal de meest voorkomende zijn omdat je dit altijd nodig zal hebben tijdens het verpotten van je plant. Via deze manier voorkom je dat er een laag water onderin de pot blijft staan omdat de korrels dit opnemen. Zo gebruik je hydrokorrels voor drainage of hydrocultuur. Lees hier meer over kamerplanten verzorging.

Drainage

  1. Leg een laag korrels van ca. 3 a 4 centimeter onderin de pot.
  2. Plaats de plant er bovenop, en vul de overige ruimte op met potgrond.

Hydrocultuur

  1. Verwijder de aarde van de wortels, en spoel deze schoon.
  2. Was de hydrokorrels met lauw water.
  3. Vul de pot met ca. 4 cm aan korrels.
  4. Plaats de plant in de pot, en vul deze verder aan met hydrokorrels. Als je dit mooier vindt, kun je de pot ook voor 3/4e vullen met hydrokorrels, en de rest aanvullen met aarde.
  5. Giet water in de pot.