Hoogte: ± 20 cmPotmaat: 15 cm

Humulus Lupulus Nordbrau Bierplant Hop

Bierplant humulus

Humulus Lupulus Nordbrau Bierplant Hop

 14,95

De Humulus Lupulus Nordbrau staat ook wel bekend als de Bierplant Hop. De eivormige hopbellen die tussen juli en september verschijnen worden namelijk gebruikt om bier de karakteristieke hop-smaak te geven.

Lees verder...

 14,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Bierplant Hop (Humulus Lupulus Nordbrau) is een sterke, winterharde klimplant die snel groeit. Het is een vaste plant, waarbij de bladeren in de winter zullen afsterven. Dit is gelukkig tijdelijk: in het voorjaar groeien er gewoon verse blaadjes aan de plant. In augustus zal de plant geel bloeien en daarna transformeren in de zogenaamde ‘hopbellen’. Deze worden bij het bierbrouwen gebruikt om de drank de karakteristieke, bittere hop-smaak te geven. De plant zal dan ook een beetje naar bier ruiken.

De Bierplant Hop stelt weinig eisen aan de standplaats. Halfschaduw of juist zon: het is allemaal in orde. Ook wat betreft de grondsoort heeft de plant geen speciale eisen. Zorg er wel voor dat deze altijd licht vochtig is. Over het algemeen zal het niet nodig zijn om water te geven, maar tijdens warme dagen zonder regen is het wel aan te raden.

Afhankelijk van de tijd van het jaar waarop je deze plant bestelt, kan het voorkomen dat de plant minder blad draagt op het moment van ontvangst.

Extra informatie

Hoogte

± 20 cm

Potmaat

15 cm

Meerjarige plant

Ja

Groenblijvend

Ja