Bromelia

De Bromelia is een sterke kamerplant met een tropische uitstraling. Het is een echte oerplant, die al zo’n 65 miljoen jaar oud is. Er zijn allerlei verschillende Bromelia’s, in diverse kleuren en vormen. Veel soorten hebben een kleurrijke kern, die vaak wordt gezien als de bloem. Dit zijn eigenlijk gekleurde schutbladeren, die maandenlang mooi blijven.

Bromelia kopen

Jouw Bromelia koop je bij Plantje.nl! Dit is een sterke, kleurrijke plant met een lange geschiedenis. De plantsoort is namelijk al zo’n 65 miljoen jaar oud, en heeft de tijd van de dinosauriërs nog meegemaakt! Wat extra bijzonder is, is dat de Bromelia in al die tijd weinig is veranderd. Je haalt hiermee dus een echte oerplant in huis. De Bromelia staat bekend om zijn bijzondere vormen en opvallende kleuren. Het is bovendien een makkelijke kamerplant om te verzorgen, wat hem extra populair maakt.

Er zijn allerlei verschillende Bromelia soorten. Ze hebben vaak een kleurrijke bloem als kern, die omringd is door groene, stevige bladeren. Een bekende soort is de Bromelia ananas, ook wel ananasplant of anti-snurkplant genoemd. Deze eerste bijnaam dankt de soort aan zijn opvallende bloem: die precies op een mini-ananas lijkt. Het gerucht gaat dat deze kamerplant helpt tegen snurken, aangezien hij ’s nachts zuurstof produceert (waar de meeste planten dit overdag doen). Wat alle Bromelia soorten gemeen hebben, is dat ze makkelijk te verzorgen zijn. Giet af en toe wat water in de kern, en deze exotische kamerplant is helemaal gelukkig. De Bromelia bloeit één keer, maar wel heel lang. Je kunt zo’n 3 tot 6 maanden genieten van zijn opvallende bloem. Wil je meer weten over de Bromelia en hoe je deze kamerplant het beste kunt verzorgen? Lees alles over Bromelia verzorging.

Bromelia oorsprong

Van oorsprong komt de Bromelia uit het Andesgebergte en de oerwouden van Uruguay, maar hij is tegenwoordig op veel meer plekken te vinden. Van Midden- tot Zuid-Amerika kom je de plant overal tegen. Hij groeit soms uit de grond, en andere soorten groeien als epifyt. Epifyten zijn planten die geen aarde nodig hebben te groeien. Ze groeien vaak op andere planten, bomen of rotsen, zonder hier voedingsstoffen uit de onttrekken (in tegenstelling tot parasieten). Epifyten halen alle voeding namelijk uit hun omgeving – lucht en regen – en nemen dit op via hun bladeren. Een bekend voorbeeld van een epifyt uit de Bromeliafamilie is de Tillandsia, die ook wel luchtplantje wordt genoemd.

Bestel de Bromelia online

Wanneer je jouw Bromelia online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Bromelia hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Bromelia kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.