Potmaat: 19 cmHoogte: ± 65 cmStandplaats: SchaduwDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Veel

Calathea Medaillon inclusief Boedapest Zalmkleurig

Calathea Medaillon

Calathea Medaillon inclusief Boedapest Zalmkleurig

 44,95

De Calathea medaillon is een groene kamerplant met een indrukwekkend bladpatroon! De grote bladeren hebben verschillende groene kleuren en de onderkant is paars, waardoor er een mooi contrast ontstaat.

Lees verder...

 44,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De schaduwplant wordt geleverd inclusief de zalmkleurige keramieken Boedapest plantenpot. De Boedapest plantenpot is een echte match met elke groene plant. De zalmkleurige kleur combineert prachtig met groene bladeren.

 

De Calathea medaillon is een groene kamerplant met een indrukwekkend bladpatroon! De grote bladeren hebben verschillende groene kleuren en de onderkant is paars, waardoor er een mooi contrast ontstaat. Met dit formaat staat hij prachtig in de hoek van je kamer. De Calathea medaillon komt oorspronkelijk uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazonegebied. Hier groeit hij in de schaduw van andere planten. De Calathea heeft haar naam te danken aan het Griekse woord ‘Kalathos’, wat korf of mandje betekend. Veel patronen van Calatheas hebben namelijk een gevlochten patroon!

 

Calathea’s sluiten ‘s nachts hun bladeren en vouwen deze overdag weer open. Hierdoor kun je de bladeren horen ritselen, waardoor deze kamerplant ook wel living plant wordt genoemd! Waarom ze dit precies doen is nog niet bekend. Er wordt gezegd dat ze dit doen vanwege temperatuurverandering, om water van de bladeren af te laten glijden of om ervoor te zorgen dat planteneters ze er niet aantrekkelijk uit vinden zien.

 

Let op! – Calathea’s worden ook wel diva’s genoemd. Deze reputatie heeft de plantsoort te danken aan de bruine randen of opgekrulde bladeren, die ontstaan wanneer de omgeving niet helemaal naar wens is. Een beetje groene vingers zijn dus wel nodig!
Lichtbehoefte – Calathea’s groeien het beste op een plekje met indirect licht, maar kunnen ook prima wat donkerder staan.
Water geven – Deze kamerplant gebruikt best veel water. De grond moet licht vochtig blijven, waardoor ze erg gelukkig worden van twee keer per week een scheutje water. Zorg er wel voor dat er geen water onder in de pot blijft staan!

Extra informatie

Potmaat

19 cm

Hoogte

± 65 cm

Standplaats

Schaduw

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Veel