Potmaat: 21 cmHoogte: ± 65 cmStandplaats: SchaduwDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Veel

Calathea Orbifolia inclusief Göteberg

Calathea Orbifolia

Calathea Orbifolia inclusief Göteberg

 42,95

De Calathea orbifolia is een prachtige groene kamerplant die ook nog eens luchtzuiverend is! Haar indrukwekkende grote bladeren zijn felgroen met mintgroene strepen.

Lees verder...

 42,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Calathea orbifolia is een prachtige groene kamerplant die ook nog eens luchtzuiverend is! Haar indrukwekkende grote bladeren zijn felgroen met mintgroene strepen. De Calathea ofbifolia is een kamerplant met prachtige bladeren. De combinatie van felgroen met mintgroen spat je huiskamer uit! De Calathea is een populaire plant die je ook vaak terugziet in woonmagazines en op sociale media. Leuk om te weten is dat de bladeren van de Calathea ‘s nachts dichtvouwen en ‘s morgens weer openen! Het kan zijn dus zijn dat je deze kamerplant ‘s avonds hoort ritselen.

 

De schaduwplant wordt geleverd inclusief de zalmkleurige keramieken Boedapest plantenpot. De Boedapest plantenpot is een echte match met elke groene plant. De zalmkleurige kleur combineert prachtig met groene bladeren.

 

De Calathea orbifolia wordt geleverd met de Göteburg plantenstandaard. Deze  is gemaakt van matzwart metaal. Het is een mooie, minimalistische standaard die makkelijk combineert met allerlei planten. Deze Göteburg plantenstandaard is geschikt voor potmaat 21.

 

Oorspronkelijk komt de Calathea uit de jungle van Zuid-Amerika. Hier geniet hij van de vochtige en schaduwrijke omgeving. Vanwege de grote en stevige bladeren, worden deze af en toe ook gebruikt als verpakkingsmateriaal. De lokale bevolking van Zuid-Amerika verpakt vis in de bladeren van de Calathea. Wij laten hem lekker flaneren in de vensterbank!

 

Let op! –  Calathea’s kunnen best wel diva’s zijn. Geef hem af en toe wat extra liefde, en dan komt het helemaal goed!
Lichtbehoefte – Calathea’s worden ook wel schaduwplanten genoemd. Ze doen het dan ook goed op een plekje met schaduw. Pas op met direct zonlicht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de Calathea altijd licht vochtig blijft. Als de grond te veel uitdroogt zullen de bladeren gaan krullen.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 65 cm

Standplaats

Schaduw

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Veel