Dracena kopen

Vind je het leuk om een plant te hebben, maar wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan de verzorging? Een Dracaena is de ideale plant. Hij zorgt voor flink wat groen in je kamer, maar is erg makkelijk in onderhoud. Perfect voor een beginnend plantenverzorger dus!

Dracaena kopen

De Dracaena staat ook wel bekend als de Drakenbloedboom. Deze naam is afgeleid van de rode, licht giftige, hars die de plant afscheidt als er een snee in de bladeren of stam gemaakt wordt. De Drakenplant is makkelijk te verzorgen. Eens in de twee weken water geven is al genoeg in de zomer. In de winter kan de Drakenplant zelfs vier weken zonder water. Daarnaast doet de Drakenbloedboom het perfect op een schaduwrijke plek, maar een uur of drie direct zonlicht per dag is ook prima. Dan groeit de plant zelfs wat sneller.

Dracaena oorsprong

De oorsprong van de Dracaena ligt in Afrika en de plant komt ook voor in de tropen van Midden-Amerika en Azië. Er zijn veel verschillende soorten van de Drakenplant. De Dracaena Janet Lind, Dracaena Marginata en Dracaena Surculosa zijn een aantal bekende varianten die ook tussen onze kamerplanten te vinden zijn.

Bestel de Dracaena online

Wanneer je jouw Dracaena online koopt bij Plantje.nl gaan we gelijk aan de slag. De plant komt direct van de kweker en maakt dan een korte tussenstop bij ons. Voor je het weet staat de bezorger bij jou op de stoep. Nadat je de Dracaena besteld hebt word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. We laten het je weten wanneer jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen en wanneer ze worden bezorgd.

Wil je een Dracaena cadeau geven? Ook dan zit je goed bij ons. Bij de aankoop kan je de gegevens van de ontvanger noteren en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant gaat dan direct naar de ontvanger inclusief een ansichtkaart met jouw persoonlijke bericht.