Potmaat: 21 cmHoogte: ± 95 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, SchaduwDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Weinig

Dracaena Marginata Drakenbloedboom

Dracaena Marginata

Dracaena Marginata Drakenbloedboom

 22,95

De Dracaena marginata is een groene kamerplant die een tropische sfeer in huis brengt. Deze plant lijkt een beetje op een palmboom en heeft een dikke stam met…

Lees verder...

 22,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Dracaena marginata is een groene kamerplant die een tropische sfeer in huis brengt. Deze plant lijkt een beetje op een palmboom en heeft een dikke stam met lange dunne bladeren. Het is een perfecte kamerplant voor mensen die niet zulke groene vingers hebben. De Dracaena komt voornamelijk voor in Afrika, maar is af en toe ook te vinden in tropische gebieden. Hier groeit hij in wat hoger gelegen delen waar hij tot wel 14 meter kan worden! In de stam bewaart de Dracaena water en voedingsstoffen, voor het geval hij deze later nodig heeft. Om deze reden kan de kamerplant ook best een tijdje zonder water!

De Dracaena wordt ook wel drakenbloedboom genoemd, omdat er rood hars uit de barst komt als je in de boom snijdt. Verder gaan er veel legendes rond over deze kamerplant, bijvoorbeeld dat deze is ontstaan tijdens een gevecht tussen een olifant en een draak. De meerdere vertakkingen die deze boom aanmaakt staan dan ook voor de meerdere koppen van de draak.

Let op! – Het vocht dat vrijkomt bij het snoeien van de kamerplant kan irriteren op de huid. Bij het eten van de bladeren kan misselijkheid optreden.
Lichtbehoefte – Dracaena’s kunnen heel goed tegen wat minder licht, maar voor optimale groei hebben ze wel zo’n 3 uur direct zonlicht per dag nodig.
Water geven – Deze kamerplant heeft niet zoveel water nodig, omdat er veel water in zijn stam wordt opgeslagen. Daarom mag de grond tussen gietbeurten opdrogen, voordat je weer water geeft.

 

Lees alles over Dracaena verzorging!

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 95 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Schaduw

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Weinig