Graslelie

De Graslelie, oftewel Chlorophytum comosum, is een frisse kamerplant. Letterlijk én figuurlijk! Het is namelijk een luchtzuiverende plant, die allerlei schadelijke stofjes uit de lucht filtert. Deze groene kamerplant is bovendien heel makkelijk om te stekken: de stekjes groeien kant en klaar uit de plant. Voor je het weet heb je een hele Graslelie-familie in huis!

Graslelie kopen

Jouw Graslelie koop je bij Plantje.nl! Deze plant, die officieel Chlorophytum comosum heet, is een ideale toevoeging aan het interieur. Niet alleen omdat het een leuke, frisse plant is om te zien, maar ook omdat hij allerlei voordelen heeft. Zo is het een effectief luchtzuiverende kamerplant, die allerlei schadelijke stofjes uit de lucht filtert. Bovendien is het een eenvoudige plant om te stekken, zodat je jouw Graslelie-collectie makkelijk kunt uitbreiden. Je kunt er ook voor kiezen om de stekjes te laten langen. Deze groeien aan lange uitlopers uit de plant, en zijn echte miniatuur-Graslelies. Een bijzonder gezicht, wat de plant ook geschikt maakt als hangplant.

De Graslelie is een makkelijke plant om te verzorgen. Hoewel de plant het liefst een constant vochtige potgrond heeft, is het niet erg als je het water geven eens vergeet. Hij herstelt zich namelijk snel, zelfs als de bladeren verbleken door een tekort aan water. Zodra je hem water hebt gegeven, zul je zien dat de bladeren snel weer frisgroen kleuren.

Graslelie oorsprong

De Graslelie komt van oorsprong uit het tropische regenwoud van Zuid-Afrika. Hier zijn maar liefst 65 verschillende soorten te vinden. Het is al aardig lang een geliefde gast in de woonkamer: sinds de 19e eeuw. Gezien men vanaf de 19e eeuw begon met planten in huis neerzetten, is de Graslelie één van de eerste planten die als kamerplant werd gehouden.

Bestel de Graslelie online

Wanneer je jouw Graslelie online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Chlorophytum comosum hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Graslelie kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.