Graslelie

De Graslelie, ook wel bekend als Chlorophytum Cosmosum, is een frisse groene kamerplant. Letterlijk én figuurlijk! Het is namelijk een luchtzuiverende plant die allerlei schadelijke stofjes uit de lucht filtert. Deze groene kamerplant is makkelijk te verzorgen en te stekken. De stekjes groeien kant en klaar uit de graslelie. Voor je het weet heb je een hele Graslelie-familie in huis!

Graslelie kopen

Een Graslelie is altijd een goede aankoop. Deze makkelijke plant is namelijk een ster in het maken van stekjes. Voor je het weet hebben jullie samen een hele Graslelie-familie gecreëerd. De Chlorophytum Comosum heeft allerlei voordelen. Het is een actief luchtzuiverende kamerplant die allemaal schadelijke stoffen uit de lucht filtert. Het is een eenvoudige plant om te stekken, maar dit hoef je niet te doen. Je kunt de stekjes ook aan de plant laten hangen, wat er ook erg leuk uit ziet. Dit maakt de plant ook geschikt als hangplant. Een Chlorophytum Comosum is dus van alle markten thuis!

Graslelie verzorgen

Een ander voordeel is de graslelie ook erg makkelijk om te verzorgen. Lees hieronder meer informatie over de verzorging van de graslelie, maar ga voor uitgebreide informatie naar de pagina verzorging Graslelie.

Licht

De graslelie groeit het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. In de halfschaduw overleeft de plant het ook, maar dit zal het groeiproces vertragen.

Water

De plant heeft het liefste een constant lichtvochtige potgrond, maar heeft er ook geen problemen mee als je dat eens een keer vergeet. Hij herstelt zich namelijk erg snel. Wanneer de bladeren verkleuren is dat een duidelijk teken dat hij een flinke slok water nodig heeft. De bladeren kleuren gelukkig weer snel frisgroen wanneer hij gedronken heeft.

Graslelie oorsprong

De Chlorophytum Comosum komt oorspronkelijk uit het tropische regenwoud van Zuid-Afrika. Er zijn hier wel 65 verschillende soorten te vinden! Al sinds men in de 19e eeuw begon met planten in hun huis neer te zetten is de Graslelie een geliefde gast. Hij was een van de eerste planten die als kamerplant werd gehouden!

Graslelie stekken

Hou je ervan om je planten te stekken? De Chlorophytum Comosum is hier de perfecte plant voor. Wil je meer te weten komen? Lees hier meer over stekken.

Is de graslelie toch niet helemaal wat je zocht? Kijk hier naar alle kamerplanten en gebruik de zoekfunctie om jouw ideale kamerplant te vinden!