Kleurrijke kamerplanten

Wil je graag net wat meer kleur creëren in je kamer? Vind je alleen groen wat saai? Kleurrijke kamerplanten zijn de uitkomst. Er zijn een hele hoop opties waarbij wat variatie te vinden is. In de categorie kleurrijke kamerplanten zijn planten met prachtige bladtekeningen en andere kleuren dan groen te vinden!

Kleurrijke kamerplant kopen?

Voor kleurrijke kamerplanten ben je bij Plantje.nl aan het goede adres. Een vrolijke plant met roze balderen? Een plant waarbij het groen afgewisseld wordt met wit? We hebben het allemaal. Kleurrijke planten zijn een leuke toevoeging aan je plantencollectie en zorgen net weer voor iets speciaals. Een andere leuke optie is planten met een patroon op het blad. Deze bladtekeningen kunnen stippen zijn, maar ook streepjes. Het is bijzonder hoe zich dat allemaal kan ontwikkelen op het blad. Naast kleurrijke kamerplanten, hebben we bij Plantje.nl ook groene kamerplanten.

Wanneer in het jaar een kleurrijke plant kopen?

De bloeitijd van sommige kleurrijke planten is het hele jaar door. Voorbeelden van deze planten zijn de Anthurium Andreanum Roze en de Anthurium Jaguar Green. De vlinderorchidee kan wel tot drie maanden bloeien. Deze houdt van de warmte dus zorg ervoor dat je de plant of in de zomer koopt, of in een warm huis zet.

Kleurrijke kamerplant verzorgen

De verzorging van je kleurrijke planten is natuurlijk erg belangrijk. Hoe zorg je er nou voor dat de bladeren de mooiste kleur blijven? Hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van je bloeiende kamerplant kan genieten? Lees de verzorgingstips op onze verzorgingspagina. Per plant is er een andere verzorging nodig dus lees voor elke plant de specifieke tips.