Lepelplant

De Lepelplant, oftewel Spathiphyllum, is een luchtzuiverende kamerplant met diepgroene bladeren. De plant staat bekend om zijn witte, lepelvormige schutbladeren, die om de kleine bloemetjes gewikkeld zijn. De Lepelplant komt van oorsprong uit de jungle, waar hij in de schaduw van andere planten staat. Als kamerplant staat hij daarom het liefst op een plek met indirect zonlicht.

Lepelplant kopen

Jouw Lepelplant (Spathiphyllum) koop je bij Plantje.nl! Dit is een bijzondere, luchtzuiverende kamerplant met witte schutbladeren. Deze schutbladeren lijken een beetje op lepels, waar de plant zijn naam aan te danken heeft. In het Engels wordt de Lepelplant ook wel ‘Peace Lily’ genoemd, omdat de schutbladeren ook iets weghebben van witte vlaggen (het symbool voor vrede). De schutbladeren van de Lepelplant worden vaak verward met de bloemen. De bloem is in feite het staafvormige gedeelte dat uit het schutblad steekt.

De Lepelplant staat bekend als luchtzuiverende kamerplant. Hij zet CO2 moeiteloos om in zuurstof en verbetert de luchtvochtigheid in huis. Nieuw onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat de Spathiphyllum ook stikstof uit de lucht haalt. Dit is een gas dat bijvoorbeeld door autoverkeer wordt geproduceerd. Het is dus zeker geen slecht idee om een lepelplant te kopen.

Lepelplant oorsprong

De Spathiphyllum komt van oorsprong uit het Amazonegebied, waar hij in de schaduw van grotere planten en bomen groeit. Hierdoor is hij gewend aan wat minder licht en een hoge luchtvochtigheid. De plant werd in 1870 in Europa geïntroduceerd.

Bestel de Lepelplant online

Wanneer je online een Lepelplant koopt bij Plantje.nl, wordt deze rechtstreeks van de kweker naar ons gestuurd en zorgvuldig bij je thuisbezorgd. We houden je op de hoogte van de bezorging en laten je weten wanneer je bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen en wanneer deze worden bezorgd. Ook als je op zoek bent naar een kamerplant om cadeau te geven, ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het bestellen van de Lepelplant kun je de gegevens van de ontvanger invoeren en zelfs een persoonlijk bericht toevoegen. Zo wordt de plant direct bij de ontvanger bezorgd.