Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw

Spathiphyllum Lepelplant

Spatiphyllum lepelplant

Spathiphyllum Lepelplant

 10,95

De Spathiphyllum, beter bekend als de lepelplant, is een makkelijke en bloeiende kamerplant. Een leuk weetje over deze plant is dat het een bovengemiddelde luchtzuiverende plant is.

Tip: Bestel deze plant via een van onze voordeelboxen en pak je voordeel!

Lees verder...

 10,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Spathiphyllum is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een goede luchtzuiverende werking. Dit kamerplantje heeft als bijnaam lepelplant, doordat de witte bloemen de vorm van een lepel hebben. De Spathiphyllum komt oorspronkelijk voor in het Amazonegebied in Latijns-Amerika. De lepelplant groeit hier op de bodem van het regenwoud en is daardoor gewend aan een plekje met niet al te veel licht, warme temperaturen en natte aarde. Maak je dus geen zorgen dat je deze kamerplant te snel verdrinkt – de Spathiphyulllum torelli houdt liever van een vochtige grond dan van droge aarde. Als rivieren in het Amazonegebied soms overstromen, kan deze kamerplant zelfs onder water overleven!

Wist je dat de witte gedeeltes van de Spathyphyllum, die vaak worden aangeduid als bloemen, eigenlijk geen bloemen zijn? Het zijn witte schutbladeren, met daarin hele kleine bloemetjes. De lepelplant kan continu in bloei staan, maar meestal duurt de bloeiperiode rond de twee maanden. Het duurt dan ongeveer drie maanden voordat er weer nieuwe bloemen verschijnen (mits je de plant goed verzorgt natuurlijk).

Een leuke tip: de lepelplant staat ook goed in jouw badkamer (als je een raam hebt). Dit is een plek met relatief minder licht en een hogere luchtvochtigheid, waar deze kamerplant wel van houdt.

Let op! – Als de Spathiphyllum torelli een gelige gloed krijgt, dan betekent dit dat deze op een te lichte plek staat. Heel donkergroene bladeren zijn een teken dat de kamerplant juist wel wat meer licht kan gebruiken.
Lichtbehoefte – Een plekje bij een raam om het noorden vindt de Spathyphyllum erg fijn. Mocht je een raam op een andere windrichting hebben, zet de kamerplant dan enkele meters van het raam vandaan.
Water geven – Zorg dat de aarde altijd goed vochtig is.

 

Lees alles over Lepelplant verzorging!

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw