Lipstick plant

De Lipstick plant, oftewel Aeschynanthus, is een opvallende hangplant. De plant is vernoemd daar zijn knalrode bloemen, die iets weghebben van lippenstift. De Lipstickplant bloeit rond de lente of zomer, maar is ook de rest van het jaar een prachtige verschijning. Met zijn leuke, kleine blaadjes fleurt deze hangplant jouw interieur helemaal op.

Lipstick plant kopen

Jouw lipstick plant koop je bij Plantje.nl! Deze plant, die officieel Aeschynanthus heet, is een bijzondere hangplant om te zien. De kamerplant is vernoemd naar zijn knalrode, bijzonder gevormde bloemen. Die lijken – je raadt het al – op lipstick. De kleur rood wordt natuurlijk ook geassocieerd met blozen of schaamte, waardoor de Aeschynanthus ook wel schaamrood wordt genoemd. Er zijn allerlei verschillende soorten lipstick planten, elke soort weer net iets anders. Zo heeft de Aeschynanthus Rasta dikke, opgekrulde bladeren, waar de Aeschynanthus japhrolepis juist weer kleine en platte blaadjes heeft.

Wil je meer weten over de lipstick plant en hoe je deze kamerplant het beste kunt verzorgen? Lees alles over Aeschynanthus verzorging.

Lipstick plant oorsprong

De lipstick plant komt van oorsprong uit tropische gebieden in Azië, zoals Java en delen van Maleisië. In deze regenwouden kunnen zijn lianen wel drie meter lang worden en groeit de plant als epifyt. Dit betekent dat de Aeschynanthus op andere planten en bomen groeit, zonder hier voedsel aan te onttrekken. De hangplant haalt alle voeding (water en licht) uit zijn omgeving en heeft dus niet per se aarde nodig.

Bestel de lipstick plant online

Als je op zoek bent naar een prachtige Lipstick plant, dan ben je bij Plantje.nl aan het juiste adres! Wij bieden Lipstick planten direct van de kweker aan en zorgen voor een zorgvuldige thuisbezorging. Na je aankoop van de Aeschynanthus houden wij je goed op de hoogte van de bezorging en ontvang je updates zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een Lipstick plant cadeau geven? Dat kan! Bij het kopen van de Lipstick plant kun je de gegevens van de ontvanger noteren en zelfs een persoonlijk bericht toevoegen. Wij zorgen ervoor dat de plant direct bij de ontvanger wordt bezorgd.