Lipstick plant

De Lipstick plant, oftewel Aeschynanthus, is een opvallende hangplant. De plant is vernoemd daar zijn knalrode bloemen, die iets weghebben van lipstick. De Lipstickplant bloeit rond de lente of zomer, maar is ook de rest van het jaar een prachtige verschijning. Met zijn leuke, kleine blaadjes fleurt deze hangplant jouw interieur helemaal op.

Lipstick plant kopen

Jouw lipstick plant koop je bij Plantje.nl! Deze plant, die officieel Aeschynanthus heet, is een bijzondere hangplant om te zien. De kamerplant is vernoemd naar zijn knalrode, bijzonder gevormde bloemen. Die lijken – je raadt het al – op lipstick. De kleur rood wordt natuurlijk ook geassocieerd met blozen of schaamte, waardoor de Aeschynanthus ook wel schaamrood wordt genoemd. Er zijn allerlei verschillende soorten lipstick planten, elke soort weer net iets anders. Zo heeft de Aeschynanthus Rasta heeft dikke, opgekrulde bladeren, waar de Aeschynanthus japhrolepis juist weer kleine en platte blaadjes heeft.

Wil je meer weten over de lipstick plant en hoe je deze kamerplant het beste kunt verzorgen? Lees alles over Aeschynanthus verzorging.

Lipstick plant oorsprong

De lipstick plant komt van oorsprong uit tropische gebieden in Azië, zoals Java en delen van Maleisië. In deze regenwouden kunnen zijn lianen wel 3 meter lang worden en groeit de plant als epifyt. Dit betekent dat de Aeschynanthus op andere planten en bomen groeit, zonder hier voedsel aan te onttrekken. De hangplant haalt alle voeding (water en licht) uit zijn omgeving, en heeft dus niet per se aarde nodig.

Bestel de lipstick plant online

Wanneer je jouw lipstick plant online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Aeschynanthus hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de lipstick plant kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.