Potmaat: 17 cmHoogte: ± 60 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Monstera Deliciosa met Boedapest Zwart

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa met Boedapest Zwart

 27,95

Haal een tropisch sfeertje in huis met de Monstera Deliciosa. Deze kamerplant heeft inkepingen in de bladeren en heeft de bijnaam gatenplant.

Lees verder...

 27,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Haal een tropisch sfeertje in huis met de Monstera Deliciosa. Deze kamerplant is te herkennen aan zijn inkepingen in de bladeren en heeft daardoor de passende bijnaam: gatenplant.

De Göteburg plantenstandaard is gemaakt van matzwart metaal. Het is een mooie, minimalistische standaard die makkelijk combineert met allerlei planten. Je kunt deze plantenpot op twee hoogtes zetten.

De Monstera Deliciosa komt uit de tropische regenwouden in Zuid-Amerika. In het wild kunnen de bladeren een doorsnede van wel 1 meter krijgen! Wist je dat de gaten in het blad van de Monstera Deliciosa de plant niet alleen een bijzonder uiterlijk geven, maar dat ze ook een functie hebben? Een harde wind of tropische storm kan dan zo door de bladeren waaien, zodat deze nauwelijks beschadigd raken. In de regenwouden kan deze Gatenplant wel tot 20 meter hoog groeien.

De naam ‘deliciosa’ heeft deze groene kamerplant te danken aan de vruchten die deze plant in het wild krijgt. Deze zouden smaken naar een combinatie van passievrucht, aardbeien, banaan, ananas en mango. Deze vruchten zouden zo delicous smaken, dat Gatenplant de naam Monstera Deliciosa toegewezen heeft gekregen. Monstera betekent ‘vreemd’ in het Latijn en verwijst naar de bladeren die er door de gaten vergeleken met andere kamerplanten wat abnormaal ogen (maar zeker niet minder mooi!).

Let op! – Soms bevatten de bladeren van de Monstera geen gaten. Dit kan komen omdat het een nieuw jong blad is, maar het zou ook kunnen dat een goede verzorging ontbreekt. Je kunt proberen of een verandering van de standplaats helpt. Als je Monstera al heel oud is, kan het zijn dat hij nieuwe bladeren aanmaakt zonder gaten. De Monstera is giftig voor huisdieren en kleine kinderen.
Lichtbehoefte – De Monstera Deliciosa houdt het meest van een plek in halfschaduw of daglicht. Vermijd direct zonlicht.
Water geven –Houd de potgrond constant licht vochtig door de kamerplant regelmatig een beetje water te geven. In de wintermaanden mag de grond eerst drogen voordat je de plant opnieuw water geeft.

 

Lees alles over Monstera deliciosa verzorging!

 

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 60 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld